Diari La Veu del País Valencià
EU exigeix a Bonig explicacions sobre les irregularitats en la gestió dels monts públics
RedactaVeu / València

“Aquest turbi assumpte demostra que Vaersa ha estat utilitzada pel PP per a suplantar funcions pròpies de la conselleria, fugir dels controls propis de l’administració pública i introduir elements d’arbitrarietat i opacitat en una gestió al servei d’interessos privats”, denuncia Torró.

Per a Esquerra Unida, la consellera Bonig haurà d’explicar moltes qüestions en relació a la informació revelada ahir per el diari El País. Per començar, ha de clarificar “tots els processos d’adjudicació de les explotacions forestals i cinegètiques dels monts públics valencians. En primer lloc, és necessari que aclarisca com és possible que surten a subhasta amb valors de partida tant baixos. Així mateix, cal que explique com és possible que en 2011 es licitaren 35 espais cinegètics i que 11 se’ls quedara una empresa (Gama Medio Ambiente) relacionada amb el tècnic de Vaersa encarregat, precisament, de coordinar el gabinet tècnic de caça i, per tant, de redactar els Pans Tècnics d’Ordenació Cinegètica que serveixen de base per als plecs de condicions”, afirma el diputat d’esquerres.

La veritat sobre Vaersa

El diputat d’EUPV considera que “la informació publicada fa també palesa l’estranya imbricació existent entre Vaersa i l’administració de les diferents conselleries, molt especialment la de Medi Ambient”.

Per a Torró, és molt simptomàtic que el coordinador del gabinet tècnic de caça, Juan Manuel Burgui Oltra, declare trobar-se sota la responsabilitat directa del Director General, no de Vaersa, sinó del Medi Natural de la Conselleria de Medi Ambient, Alfredo González Prieto.

“Aquesta xocant relació de dependència jeràrquica i les conseqüències que d’ella se’n deriven (en aquest cas adjudicacions altament sospitoses d’irregularitats) demostren que Vaersa ha estat un instrument emprat pel PP per a esquivar els controls propis de l’administració pública i introduir elements d’arbitrarietat i opacitat en la gestió, posant-la al servei d’interessos privats”, denuncia Torró, qui exigeix a Bonig l’obertura immediata d’un expedient per aclarir aquest turbi afer.

A més, el portaveu adjunt d’EUPV critica l’acomiadament de centenars de treballadors de Vaersa mentre es mantenen llocs de treball improcedents ocupats per persones que podrien estar lucrant-se personalment amb el beneplàcit dels responsables polítics. “Isabel Bonig no ens ofereix cap confiança perquè empra la seua retòrica ideològica neoliberal i reaccionària per amagar la veritat, com va fer a la seua darrera compareixença sobre Vaersa. La consellera va afirmar que sols s’acomiadaven 202 treballadors d’aquesta empresa pública mentre els sindicats insisteixen en que la mesura n’ha afectat a 278; si aquest extrem és confirmara suposaria una greu mentida en seu parlamentària”, adverteix el diputat.

Comparteix

Icona de pantalla completa