Diari La Veu del País Valencià
El govern d’Aragó també es desentén dels vols destrossatempestes

RedactaVeu / Castelló.

Compromís i la Chunta Aragonesista, socis de la coalició Primavera Europea, van iniciar conjuntament una sèrie d’iniciatives polítiques per a traslladar a les institucions l’alarma social generada en les comarques de l’interior del nord del País i les de Terol, sobre el possible ús d’avionetes que llancen iodur de plata o altres productes semblants.

Compromís i la Chunta van presentar preguntes escrites als respectius governs autonòmics. Ara, el conseller d’Agricultura, Ramaderia i Medi Ambient, ha respost a les preguntes formulades pel diputat Joaquín Palacín Eltoro. Palacín va preguntar si sabia el Govern d’Aragó que es produïra la pràctica d’intentar evitar les tempestes en territori aragonés mitjançant avionetes tirant iodur de plata, o sobre quins són els procediments que se segueixen per a autoritzar els vols d’avionetes que llancen iodur de plata per a intentar evitar les pluges.

La resposta del Conseller, és que “no els consta” que s’estiguen emprant avionetes que tiren iodur de plata com a pràctica per a evitar les tempestes en territori aragonés ( no valora si li consta si s’utilizen altres productes, o si la pràctica es realitza en territoris limítrofs a l’aragonès). I segons el conseller, d’acord amb la legislació de règim local vigent, les autoritzacions relatives al cicle de l’aigua en qualsevol dels seus estats no són competència de l’administració autonòmica sinó dels municipis”

Han de legislar per tant els ajuntaments?

De nou, una altra administració que evita implicar-se davant l’alarma social generada pels vols destrossatempestes.

Per la seua banda des de la coalició es pretén traslladar aquesta problemàtica a l’europarlament i de nou a totes les institucions possibles, a aquest efecte hi ha previst per a divendres que ve dia 19 una reunió de treball a Cortes d’Arenós amb la plataforma d’afectats i personal assistent de l’eurodiputat de Compromís- Primavera Europea ( que també representa la CHA)

Comparteix

Icona de pantalla completa