Diari La Veu del País Valencià
Cotino: ‘Si governen els antisistema obriran el pas a l’independentisme’
Europa Press / València

En un article publicat en el seu blog personal, Cotino lamenta que “des de fa anys que es sembra a Catalunya, i fins ara sectors minoritaris a la Comunitat Valenciana, el vent de l’independentisme” i “ja se sap que qui sembra vents cull tempestats”.

Al seu judici, “la crisi econòmica ha afavorit que referme el vent”, per la qual cosa insta els qui creuen que l’Estat espanyol és “la suma de cadascuna de les nostres comunitats autònomes” a defensar el sistema democràtic basat en la Constitució. “Açò ens afecta a tots els espanyols, però molt especialment als valencians”, agrega.

No obstant açò, apunta el president de les Corts, en aquest període constitucional hi ha hagut grups organitzats sorgits ja en la dictadura “que han procurat per tots els mitjans que el nou sistema emanat de la Constitució Espanyola no funcionara”, entre els quals cita ETA, el Grapo o Terra Lliure, als quals acusa d’haver volgut “destruir el sistema de llibertats que la immensa majoria dels espanyols ens havíem donat per a aconseguir la seua independència i trencar Espanya”.

Així, sosté que “després del fracàs del Pacte d’Estella de 1998, el front antisistema va dissenyar un nova estratègia a Perpinyà amb el mateix objectiu de trencar Espanya però utilitzant mètodes no violents” i acusa “tots aquells que anomenen ‘país’ el territori on viuen (vegeu País Basc o Països catalans) de sumar-se a eixa pretensió independentista.

Comparteix

Icona de pantalla completa