Diari La Veu del País Valencià
Bastidas inicia una croada perquè les bandes desfilen a Mestalla
Xavier Pérez / València

L’anunci d’Elena Bastidas té una segona part, ja que és presidenta de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i la institució remetrà la proposta a tots els municipis del País Valencià perquè se sumen a la iniciativa.

Si l’operació iniciada per l’alcaldessa d’Alzira fructifica, el València es pot trobar amb una allau de sol·licituds des dels més de 500 Ajuntaments valencians per a demanar al club que es torne a pensar la decisió d’apartar les societats musicals del camp.

“Milers d’alzirenys se senten identificats amb aquest club, entre els quals m’incloc, per açò crec que un element cultural tan propi i tan nostre ha de seguir mantenint el seu protagonisme en els partits de futbol del València. Per açò intentaré que el club recapacite i seguisca mantenint aquesta bonica tradició que ens fa diferents a la resta del País”, va assenyalar l’alcaldessa d’Alzira.

Bastidas intentarà que el València recapacite i lamenta que es perda aquest senyal d’identitat. El club pot veure com en les pròximes setmanes arriba un allau de queixes des dels pobles.

En el País Valencià existeixen més de 500 societats musicals de les quals més de 300 han desfilat pel camp del Mestalla en aquests 20 anys, des que en 1994 Paco Roig, com a president del club, va instaurar una desfilada que s’ha convertit en tradició i que és molt aplaudida per l’afició.

Bastidas va afegir que les societats musicals “són el nostre senyal d’identitat i la seua presència en partits del València CF ajuden a promocionar un element cultural que tots els valencians sentim”. La moció, segons el comunicat remès, serà una proposta de l’alcaldia d’Alzira i a més es portarà a la junta de portaveus de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies perquè se sumen més municipis.

Elena Bastidas

“El València ha de reflexionar ja que és un senyal d’identitat del poble valencià, moltes bandes de València i de la Comunitat han acudit al Mestalla per a realitzar la tradicional volta, entre elles la banda de la Societat Musical d’Alzira”, va continuar.

Fonts de la Federació de Societats Musicals (FSMCV) han manifestat a La Veu la seua “satisfacció” per la iniciativa d’Elena Bastidas. “Esperem que aquestes mocions servisquen perquè el València CF recapacite i que les bandes, com a element diferenciador i essencial en la cultura tornen al camp de Mestalla”.

>

El Dia Despues | La banda de Mestalla | 14/01/2013 | Valencia | Canal Plus

ElDiaDespues12Plus

Comparteix

Icona de pantalla completa