Diari La Veu del País Valencià
Estabilitzat i sense flama l’incendi del Montgó després de calcinar 444 ha.
RedactaVeu / EP / Alacant

L’incendi declarat aquest dijous en la zona del Montgó, en la localitat alacantina de Xàbia, està estabilitzat i sense flama després d’haver calcinat finalment 444 hectàrees de superfície, segons ha informat el Centre de Coordinació d’Emergències (CCE).

Els mitjans aeris que formen part del dispositiu que tracta d’extingir el foc es retiraran en fosquejar i a l’alba s’incorporaran alguns per a seguir amb tasques de segellat del perímetre. Així mateix, tots els efectius terrestres van a mantenir-se durant la nit per a realitzar labors de repàs i de vigilància del perímetre.

Del terrè afectat, el 50 per cent és de titularitat pública i l’altre 50 pertany a particulars. En total s’han vist afectades 444 hectàrees, de les quals 418 són forestals. Un total de 150 pertanyen al final de Dénia i 268 al de Xàbia.

El CCE ha precisat que el 22 per cent de la superfície afectada en l’incendi és arbrat i la resta matoll i muntanya baixa, “amb alta capacitat de regeneració”, apunten.
Més de 400 persones i 19 mitjans aeris han estat treballant en les labors d’extinció i s’estan investigant les causes del foc. Pràcticament tots els desallotjats, entorn d’un miler, han tornat a les seues llars de forma gradual.

Comparteix

Icona de pantalla completa