Diari La Veu del País Valencià
38 graus a les aules del CP La Font de Paterna!

RedactaVeu / Paterna.

Compromís per Paterna denuncia que els mestres porten els ventiladors i que les finestres només obrin en un angle de 45º, situació que s’agreuja amb els problemes estructurals i la falta de ventilació al centre

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “la consellera d’Educació, MªJosé Català, s’ha clavat en un jardí en donar l’esquena a les inhumanes condicions per les elevades temperatures amb què els xiquets i xiquetes han començat el curs. A Paterna en concret, és una vergonya que Català no reaccione davant els 38º de temperatura que ha arribat a patir el col·legi públic La Font. Situació que ha provocat nombroses queixes dels pares i mares, alguns dels quals s’han adreçat al nostre despatx”.

“Aquest matí hem anat a La Font i hem comprovat que la mitjana de temperatura era de 33,5º, amb una humitat relativa del 80%. Tot això amb els alumnes en classe. Només per humanitat, perquè són xiquets i xiquetes, la Conselleria d’Educació hauria de posar-se mans a l’obra. Però a la vista està que ni a Paterna ni a la resta del País està fent-ho. Exigim que des de l’Ajuntament de Paterna es pressione amb tots els mitjans possibles al departament autonòmic d’Educació per buscar solucions”.

Les finestres del centre no ajuden a evitar la calor

“D’altra banda cal dir que al CP La Font aquestes dolentes condicions s’agreugen amb el disseny arquitectònic gens funcional per a un centre educatiu, ja que no té cap tipus de ventilació i les finestres de les aules estan motoritzades, i s’obrin només fins a un angle de 45º. El resultat és que fins i tot els mestres han portat ventiladors de casa per a refrescar les classes on la calor és insuportable”.

“Ara, en juny, i durant juliol per a l’Escola d’Estiu, la calor és màxima i la manera de solucionar-ho és corregint els problemes estructurals que té el centre. Un col·legi que en març va complir els 10 anys de la seua construcció, feta per Ciegsa i que no compleix amb el que hauria de ser un centre escolar funcional”.

“Des de Compromís per Paterna traslladarem el problema del CP La Font, al nostre grup en les Corts. I exigim al regidor Ignacio Gabarda que ens trasllade tots els escrits i comunicacions que s’haja intercanviat amb la Conselleria per tal de solucionar el problema, així com saber la situació de la resta de centres escolars de Paterna”, conclou Juanma Ramón.

Comparteix

Icona de pantalla completa