Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat Valenciana investigada a Europa
EP / València.

Així consta en una resposta escrita de la CE després d’una pregunta formulada per l’eurodiputada socialista Inmaculada Rodríguez-Piñero (S&D) sobre la comissió obertura d’un procediment d’investigació el passat mes de juliol per la possible manipulació d’estadístiques al País Valencià en relació amb les dades de dèficit de 2011.

Sobre aquest tema, Rodríguez-Piñero inquiria a la Comissió Europea sobre qui és el responsable directe de l’enviament de les dades estadístiques de dèficit i deute del País Valencià; sobre quins ingressos i despeses s’estenen les sospites de manipulació; i quins són els indicis que fan sospitar sobre aquest tema.

Inmaculada Rodríguez Piñero

La CE ha explicat que a l’Estat espanyol les autoritats autonòmiques transmeten a la Intervenció General de l’Administració de l’Estat les dades dels comptes públics de les Comunitats Autònomes. En el cas concret del País Valencià, ha assenyalat que l’autoritat autonòmica corresponent és la Intervenció General de la Generalitat Valenciana.

Sobre aquest tema, ha indicat que, posteriorment, la IGAE transforma els comptes públics en comptes estatals i els transmet a l’Institut Nacional d’Estadística (INE), que, finalment, les envia a Eurostat.

De la mateixa manera, la CE ha assenyalat que la investigació determinarà si hi ha hagut “una tergiversació deliberada o una negligència greu” en el subministrament de dades del País Valencià.”

Finalment, ha destacat que la Comissió va obrir aquesta recerca a partir de l’avaluació d’una sèrie de fonts, especialment els informes públics de la Sindicatura de Comptes de la Generalitat Valenciana.

Comparteix

Icona de pantalla completa