Diari La Veu del País Valencià
Inspecció confirma les insuportables temperatures dins de les aules

RedactaVeu / València

Els inspectors de l’Institut Valencià de Seguretat i Higiene en el Treball (Invassat) van començar aquest divendres a mesurar les temperatures a l’interior de les aules d’alguns centres educatius de les comarques del Sud del País Valencià, on van certificar temperatures de prop de 5ºC per damunt del permès per la legislació (27ºC).

Aquestes visites, que continuaran en els pròxims dies en nombrosos centres educatius del País Valencià, es produeixen com a conseqüència de les denúncies presentades el passat dijous pels sindicats de l’ensenyament amb l’objectiu de cancel·lar les classes davant el risc que les elevades temperatures registrades dins de les aules suposen per a la salut de professors i alumnes.

Així, al col•legi Clara Campoamor d’Elx, els inspectors registraren al migdia una temperatura de 31,4 graus a l’ombra, la qual cosa podria suposar la suspensió de les classes.

Des que començaren les classes aquest passat dimecres als centres educatius del País Valencià, les elevades temperatures registrades en diverses comarques valencianes han obligat a suspendre les classes en desenes de col·legis, i han provocat abandonaments massius, airades protestes dels sindicats docents i l’adopció de mesures improvisades per a mitigar la calor com ara el trasllat de les classes a l’aire lliure, l’obertura de portes i finestres per afavorir que córrega l’aire o al fet que els alumnes acudisquen als centres educatius, en senyal de protesta, amb tovalloles, ventalls, xancles i banyador.

Obstinació de Català

I tot com a conseqüència del, segons PSPV, EUPV i Compromís, “captrixós” entossudiment de la consellera d’Educació, María José Català, de fer del País Valencià la primera autonomia en aplicar la reforma educativa de la LOMQE i avançar l’inici del curs, una mesura que ha provocat el rebuig general, no sols dels sindicats docents, sinó també fortes crítiques per part de la pràctica totalitat de forces de l’oposició.

Divendres passat, la portaveu del Consell i consellera d’Educació, María José Català, en la roda de premsa posterior al ple del Govern valencià, va dir en referència a les altes temperatures que estan suportant els alumnes a les clases, que el Consell “no és responsable de la climatologia” i es va limitar a dir que “esperem que abaixen les temperatures” (sic).

Català, també va assenyalar que la denúncia presentada per l’STEPV-Iv en què insta que es paralitzen les classes en més de 200 centres educatius del PV, en superar-s’hi la temperatura i humitat permeses per la llei” va apuntar que el Govern valencià té la situació “totalment controlada” i que les altes temperatures no podien ser motiu per a criticar l’inici de curs i va mostrar la seua confiança en què les temperatures baixen al llarg de la pròxima setmana.

“Hi ha un calendari lectiu que cal complir. Si se suspenen les classes cada vegada que fa molta calor no sé si arribaríem a complir els 180 dies lectius”, va apuntar en la mateixa roda de premsa Català.

Comparteix

Icona de pantalla completa