Diari La Veu del País Valencià
Podem Elx també denuncia la consellera Català

RedactaVeu / Elx

Des de Podem Elx també ens arriba la preocupació per la política educativa del PP valencià:

L’inici de curs 2014/15 ha estat marcat per les protestes de la comunitat educativa davant les escoles. La consellera ha fet un pas més en l’estratègia de deterioració de l’ensenyament públic: ha imposat l’avançament de curs al 3 de setembre, sense el consens de la comunitat educativa. Aquesta mesura suposa un greu perjudici tant per a l’alumnat com per al professorat i el personal no docent. Perquè fa molta calor i les aules estan massificades, la temperatura en les classes supera els 27 graus (el màxim que permet la legislació), perquè manca part del professorat, perquè no hi ha temps per a organitzar adequadament les programacions didàctiques, espais i personal…

La deterioració de l’educació pública valenciana ve des de lluny. Des que el PP governa el País Valencià (1995), ha fomentat l’ensenyament privat (majoritàriament catòlic) amb els concerts, amb les cessions d’edificis públics a universitats privades, amb cessions de terrenys públics per a la construcció de centres privats (CIS)… I, al mateix temps, ha deteriorat considerablement la qualitat de l’educació pública valenciana. Com és sabut, una educació pública valenciana de qualitat no facilita gens el negoci de l’educació privada. Per açò, l’educació pública valenciana ve arrossegant, des de fa dècades, greus mancances de recursos educatius i d’infraestructures. Recordem les promeses incomplides de Zaplana-Camps amb el ‘Creaescola’, que va duplicar o va triplicar els costos de la construcció d’escoles i, també va omplir de barracons la xarxa de centres educatius valencians. A totes aquestes ‘deficiències’, s’han sumat les retallades dels últims anys (destinats al pagament del deute, fruit de la política de balafiament del PP valencià): augment de ràtios (30 xiquetes i xiquets per aula en infantil i primària; 36 estudiants, en ESO; i 42, en Batxillerat), tancament d’unitats (moltes d’elles en valencià), augment d’hores lectives i rebaixes de salari al professorat i al personal no docent, acomiadament massiu de professorat interí…

Davant aquesta situació, Podem Elx exigim un canvi d’actitud de la consellera d’educació, quant a la presa de decisions unilateral, sense explicar, ni escoltar, la comunitat educativa. I li demanem la paralització del curs escolar fins que els problemes organitzatius estiguen solucionats i baixen les elevades temperatures que estem tenint, en pro d’una sana convivència en l’aula, tal com estableix el RD 486/1997 sobre disposicions mínimes de seguretat i salut als centres de treball.

També exigim del regidor d’educació de l’Ajuntament d’Elx, el senyor McEvoy (també, inspector d’educació) que faça una valoració de l’inici de curs més ajustada a la realitat dels centres del municipi (el fet que la majoria de la població en edat escolar comence el curs el dia 3 de setembre, no significa que tot vaja bé). I que exigisca a la Conselleria d’Educació, els mitjans necessaris per a tenir una educació pública valenciana de qualitat: un sistema educatiu obert a la innovació pedagògica, descentralitzat, inclusiu, democràtic; que contribuïsca a reduir les desigualtats socials, prestant especial atenció a la diversitat individual i cultural de l’alumnat, i fomentant les pràctiques de cooperació i ajuda mútua; que fomente la innovació, el pensament crític, els processos creatius i l’educació professional; i en valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa