Diari La Veu del País Valencià
Català menteix en el cas del CEIP Pare Català

RedactaVeu / València.

Ens arriba una carta oberta de l’AMPA del CEIP Pare Català de Benimaclet denunciant les declaracions de la consellera Català aquest matí a una roda de premsa:

Davant les declaracions fetes per la consellera d’Educació, Maria José Català, a la roda de premsa del Consell de hui, dia 5 de setembre, l’AMPA del col·legi Pare Català vol fer saber:

1. Que l’única sentència que ha sigut dictada per part de la justícia es la de la interlocutòria judicial de 6 de juny de 2014, en la qual s’accedia a la mesura cautelar que sol·licitava el manteniment del PLC aprovat per unanimitat de la comunitat escolar del CEIP Escolar consistent en 3 línies en valencià i cap en castellà.

2. Que, per tant, és absolutament fals que hi haja cap sentència O RESOLUCIÓ JUDICIAL que exigisca a la Conselleria mantindre un grup en castellà al CEIP Pare Català, com s’ha assegurat hui a la roda de premsa del Consell i tal com ja havia aparegut al llarg del dia en diversos mitjans de comunicació.

No volem entrar en cap tipus de conflicte amb la consellera, a qui lamentablement algú li ha traslladat informació errònia. La voluntat d’aquesta associació de pares i mares sempre ha sigut el diàleg per tal de trobar solucions a tots i cadascun dels problemes que ha patit el nostre centre. Diàleg, per cert, que estem demanant des que es va fer pública la sentència del TSJ favorable als nostres interessos ara fa 3 mesos i que malauradament no ha sigut possible establir amb Conselleria, tot i la nostra insistència, possiblement pel període en què ens trobem.

Aquest diàleg el considerem molt necessari per tal d’analitzar les conseqüències que, per a la comunitat escolar del CEIP Pare Català, té la voluntat política de la Conselleria d’Educació de mantindre dos grups en castellà habilitats i fora de l’abast del Projecte Lingüístic del Centre, un de 9 xiquets per a 3 anys i un altre de 4 anys per a sols 3 xiquets (dels quals sols ha començat el curs un d’ells), més tenint en compte que existeix un altre centre públic amb oferta en castellà sobrant a sols 100 metres. Voldríem analitzar amb el nou secretari autonòmic els problemes psicopedagògics que podria suposar per als xiquets i les xiquetes la manca de dinàmica de grup i socialització educativa; els greus problemes d’espai que patim al centre al tindre 2 grups més dels planificats; el problema que suposa mantindre un grup habilitat en castellà en el centre quan el PLC no el contempla de cara a l’etapa de Primària; i per què s’estan sistemàticament denegant per la inspecció les sol·licituds de les famílies que tenen als seus fills matriculats en aquests grups habilitats en castellà i que volen passar-se a valencià després de la sentència del TSJ que els deixa fora del PLC vigent. Especialment tenint en compte que hi ha places lliures en valencià.

Estem segurs que ben prompte tindrem l’honor de poder reunir-nos amb els responsables de la Conselleria per a tractar aquests temes i tornem a mostrar la nostra plena disposició a treballar per la qualitat de l’ensenyament dels nostres fills i de les nostres filles.

Comparteix

Icona de pantalla completa