Diari La Veu del País Valencià
Nepotisme i corrupció entre els assessors del PP de València
Antonio Maestre

Però Salom no és un ‘rara avis’ en el món dels assessors del PP a València. És només un de més, un element gens dissonant en la manera de fer política dels conservadors valencians. Entre els assessors actuals també es troba Carlos Andrés López Andrés, un nom no gaire conegut que va estar implicat en un cas de frau a un prostíbul l’any 2011.

El regidor Vicente Igual va ser acusat d’exigir-li 100.000 euros al club Majestic a canvi d’una llicència i la petició la va fer a través de José Luis Bayo, president de Noves Generacions del PP de València fins l’any 2008, i de Carlos Andrés López Andrés, que era assessor d’Igual al 2011 i continua treballant hui a l’Ajuntament de València.

No solament es poden trobar entre els assessors de Rita Barberà les pràctiques de corrupció que són habituals en els seus superiors, sinó també el nepotisme. Endolls familiars a canvi de lleialtat absoluta.

És el cas d’altres tres assessors del PP Valencià: Vanessa Arnal Moral, filla de l’alcalde pedani José Navarro Tomás; Almudena Aller Miró, familiar de Trinidad Miró, que és diputada en les corts valencianes i va ser Consellera de Cultura; i, el més sagnant, el de Maria José Alcón Miquel, que va ser regidora i posteriorment recol·locada com a assessora per ser la parella del Vicealcalde, Alfonso Grau.

Corrupció i nepotisme, les sagues familiars, l’aristocràcia valenciana, l’alta nissaga. També estan representats entre els assessors del PP a València.

Juan Carlos Beneyto Jiménez de l’Església és familiar de Maria Irene Beneyto Jiménez De l’Església, regidora de cultura de l’Ajuntament de València, presidenta del Palau de la Música de València, amb assumptes en el cas Nóos. Mayren, a més, va estar casada amb Alfonso Manglano i de la Llastra, germà del baró de Terrateig.

Aquest és el pare de Percival Manglano, que va ser conseller d’Economia a Madrid. Tots, açò sí, de marcada ideologia liberal i en contra de l’intervencionisme estatal. No podia faltar en la família l’empresari d’èxit amb connexions en les altes esferes polítiques. En aquest cas, era José María Jiménez de la Iglesia, que va ser president de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV).

Els Manglano Beneyto són una saga familiar que té com a hobby viure dels diners públics i ser triades reines de les festes valencianes. Irene Manglano Beneyto va ser l’última. Abans d’ella, ho van ser Casilda Amorós Manglano, Maria Julia Martínez de Vallejo Manglano, Pilar Manglano Trénor i Ángela Manglano de la Llastra. De la dictadura a la democràcia, hi ha coses que no canvien.

Aquesta informació ha sigut publicada en La Marea. Traducció: La Veu del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa