Diari La Veu del País Valencià
Substitucions irregulars en el CEIP Elcano del Grau de Castelló

RedactaVeu / Castelló de la Plana.

El diputat d’EUPV a les Corts Valencianes, Víctor Tormo, ha denunciat que, en el CEIP Elcano del Grau de Castelló, la manca de dos mestres d’infantil ha portat a la Conselleria d’Educació a cobrir aquestes aules temporalment amb docents del mateix centre d’altra especialitat, mentre apleguen els nomenaments oficials.

“Ens trobem davant d’una solució arbitrària, injustificada, ja que aquests mestres no tenen els coneixements per atendre les necessitats dels més menuts”, apunta el representant d’esquerres, “aquesta mesura pot tindre com a resultat una disminució en la qualitat de l’ensenyament de la qual els docents no són responsables i els qui ho paguen seran els i les alumnes”.

Tormo ha assenyalat que aquestes situacions són conseqüència directa de la política educativa d’avançar l’obertura del curs, obviant clarament les necessitats dels centres i la possibilitat de planificar les plantilles de docents adequadament. “Aquesta iniciativa solament és un pegat per a fer front als imprevistos d’una política imprudent que solament ha buscat el titular fàcil i la propaganda partidista”.

El diputat d’EUPV ha afegit que aquestes substitucions es fan de manera informal, sense que hi haja cap ordre per escrit, “amb una clara intenció des de la Conselleria d’Educació de llavar-se les mans i que els docents no puguen denunciar la situació amb proves. Estem davant d’una autèntic xantatge, ja que si es neguen són acusats de no voler atendre els xiquets i xiquetes”.

Finalment, Tormo ha volgut referir-se a les dades de l’educació infantil de les comarques del Nord, “23 unitats d’infantil han sigut suprimides per la Conselleria d’Educació mentre les ràtios arriben als 30 alumnes per aula”, a més, afegeix, “aquestes supressions d’unitats s’han acarnissat especialment amb el valencià, que està sent substituït pel castellà en el nostre sistema educatiu”.

Comparteix

Icona de pantalla completa