Diari La Veu del País Valencià
Demanen 3 anys per a Crespo per ocultar diners de la Loteria per a eludir pagar la fiança

RedactaVeu / EP / València

El ministeri fiscal sol•licita tres anys de presó per a l’expresident d’Emarsa, exvicepresident de la Diputació provincial i exalcalde de Manises, Enrique Crespo, per ocultar el premi de la Loteria de Nadal de 2011 amb la finalitat d’evitar que els diners obtinguts foren embargats per a fer front a la fiança decretada pel jutge dins de la causa principal en la qual es va investigar el saqueig en l’empresa que va gestionar la depuradora de Pinedo.

El passat mes de juliol el jutge d’Instrucció número 15 de València va processar per alçament de béns Enrique Crespo, el seu germà, Carlos, i els seus pares, Enrique i María Ángeles, els tres familiars per ajudar-lo en la comissió del delicte.

Segons el magistrat, tots ells van col•laborar a ocultar l’import del premi, que va arribar als 12.375.000 euros, amb la finalitat d’eludir el pagament de qualsevol tipus de responsabilitat civil en cas que Enrique Crespo fóra condemnat en la peça principal.

Delicte d’alçament de béns

En el seu escrit, el fiscal considera que Enrique Crespo és autor d’un delicte d’alçament de béns, mentre que els seus pares i el seu germà ho són en qualitat de cooperadors necessaris.

Per açò, demana que s’impose per a cadascun d’ells tres anys de presó, una multa de 27.000 euros i nou mesos de responsabilitat personal subsidiària en cas d’impagament.

En l’apartat de responsabilitat civil, demana que es reintegre al patrimoni de l’expresident d’Emarsa la quantia de 12.375.000 euros procedent del cobrament dels bitllets de loteria i que eren de la seua propietat.

Comparteix

Icona de pantalla completa