Diari La Veu del País Valencià
Primera orxata ecològica UHT feta exclusivament amb Xufa de València

Redactaveu / València

L’empresa valenciana ‘Nuevas Horchatas’ ha presentat el seu producte ‘Terra i Xufa’, la primera orxata ecològica UHT elaborada exclusivament amb Xufa de València, amb la garantia de la Denominació d’Origen.

Segons Enric Navarro, de Terra i Xufa “fins a aquest moment, el consumidor d’orxata ecològica no tenia accés a cap orxata UHT que no estiguera elaborada amb xufes d’importació”, quan aquest tipus de client valora especialment, a més de la certificació ecològica, “que el producte estiga elaborat amb ingredients de proximitat, que asseguren la màxima qualitat i que eviten els costos mediambientals que suposen les importacions de matèries primeres d’altres continents”.

Aquest nou producte està destinat a un tipus de client que ja és consumidor habitual d’orxata i un altre tipus de begudes vegetals i que pot gaudir de la nova orxata “Terra i Xufa” com a refresc d’estiu o com a substitut de la llet, contribuint a la desestacionalització del consum de l’orxata -tan reivindicada pel sector, ja que pot ser consumida en qualsevol època de l’any, a més aporta al nostre organisme majors beneficis nutricionals que qualsevol altra llet vegetal, segons Paco Planells, de Nuevas Horchatas.

Per la seua banda, José Antonio Costa, que elabora orxates concentrades en Horchatas HISC des de 1940, ressalta les possibilitats de comercialització d’aquesta nova orxata en els mercats exteriors, menys acostumats a la utilització de concentrats i en els quals el consum de llets vegetals d’origen ecològic “està molt consolidat”.

L’empresa comercialitzadora va sorgir al 2012 com a resultat de la fusió de l’experiència i el saber fer de l’empresa Horchatas Hisc i la passió pels productes ecològics i per descobrir noves utilitats a la Xufa de València per part de Terra i Xufa.

Horchatas Hisc és una empresa familiar fundada en 1897, amb tres generacions dedicades a l’elaboració d’orxates. És puntera en l’elaboració de l’orxata concentrada, destinada tant al consum particular com a l’hostaleria o com a ingredient de nous productes que utilitzen l’orxata com a matèria primera.

Per la seua banda, Terra i Xufa és una empresa jove, amb 7 anys de vida. L’any 2008 va ser la primera a comercialitzar xufa ecològica certificada per la Denominació d’Origen Xufa de València, que van començar a cultivar l’any 2006. Ha desenvolupat productes innovadors derivats de la Xufa de València com l’oli de xufa verge, la farina de xufa i la cervesa de xufa ‘Antara’. La seua orxata concentrada va rebre el premi al millor “Producte Ecològic de l’Any 2008”, a aquest el va seguir el de “Alimentos de España 2009”, atorgat pel Ministeri de Medi Ambient, Rural i Marí, en la categoria de jove empresariat.

Comparteix

Icona de pantalla completa