Diari La Veu del País Valencià
Vídeos: Estellés per sempre. 90 anys del seu naixement

RedactaVeu / València.

El dia 4 de setembre de 1924 naixia a Burjassot Vicent Andrés Estellés, periodista, escriptor i un dels més importants poetes valencians del segle XX i dels més reconeguts en valencià, la seua llengua.

Considerat el principal renovador de la poesia valenciana contemporània, d’ell s’ha dit que és el millor poeta valencià des de l’època d’Ausiàs March.

I com afirmava Jesús Huguet en una entrevista per a La Veu:

“Estellés ha sigut el poeta valencià més important que hi ha hagut des d’Ausiàs March, i també el que més consciència de País ha fet com a poeta. Tinc la satisfacció que un dels poemes més rellevants del mestre Vicent Assumiràs la veu d’un poble fou dedicat a mi.

(Ens ensenya el llibre amb la dedicatòria). Es deia Paraules materials en un principi. (Jesús Huguet mentre ens ensenya llibres i poemes compta nombroses anècdotes sobre Estellés i al final diu: “La meua amistat amb Vicent serà eterna”). La relació va ser fraternal… li comptaria 40.000 històries…”

La Veu, en homenatge a aquesta gran personalitat de les lletres valencianes, ha fet un recull de vídeos d’Estellés.

També cal recordar, que durant tot el mes de setembre es faran actes i homenatges al llarg del País Valencià que el lector podrà consultar en aquest enllaç.

>

ASSUMIRÀS LA VEU D’UN POBLE, Vicent Andrés Estellés

>

Cap. VIII “Estellés: De mà en mà”. Gemma Pascual, Amàlia Garrigós i Ferran Torrent.

DeMà EnMà

Comparteix

Icona de pantalla completa