Diari La Veu del País Valencià
Cinctorres acollirà l’Aplec dels Ports després de renunciar la Todolella

ComarquesNord.cat

La Todolella ha decidit no organitzar l’Aplec dels Ports 2015. La petita localitat, després de diverses reunions entre els seus habitants, finalment no tornarà a la roda de la festa comarcal. Els promotors de la tornada s’havien posat com a límit les festes locals i els últims dies d’agost.

Després de diversos intents, la decisió s’ha precipitat per la negativa de molts veïns de desenvolupar l’esdeveniment. Per tant, Cinctorres agafarà el testimoni de Sorita i serà el municipi que l’acollirà el proper any.

El debat es va originar una setmana abans de l’últim Aplec. Un grup de joves cinctorrans va confirmar que no tenien problema a organitzar la festa. Però des de la Todolella, es va plantejar la possibilitat de tornar al cicle de pobles que acullen l’esdeveniment, com ha fet Sorita que es va baixar al 2006, amb un “retorn als orígens”. Es van convocar tots els pobles dels Ports en una reunió per debatre sobre el futur de l’Aplec i de la comarca. Diversos joves de la Todolella van mostrar la seua intenció d’impulsar-ho al seu poble. En tantejar la situació a la localitat, els suports no han estat suficients i per això han desistit de la idea.

Aquest dimecres, l’ajuntament de la Todolella ha sigut l’encarregat d’anunciar la negativa al mateix consistori cinctorrà “per trasllat del poble comuniquem que s’ha decidit no organitzar l’Aplec”. Amb tot això, la maquinària s’ha engegat a Cinctorres que seran els organitzadors del proper Aplec dels Ports. Una notícia que ha arribat en plenes festes del poble organitzador de l’esdeveniment el proper any.

Els següents passos seran la creació de la comissió i la cessió dels perfils de les xarxes socials des de Sorita per anar perfilant aquesta festa comarcal que acull cada any milers de persones.

Comparteix

Icona de pantalla completa