Diari La Veu del País Valencià
Augmenta el risc de pobresa per als pensionistes valencians més vulnerables
RedactaVeu / València

No obstant açò, segons denuncia el secretari general de la Federació de Pensionistes i Jubilats de Comissions Obreres del País Valencià, Evaristo Soto “els pensionistes valencians s’enfronten a una pèrdua cronificada de poder adquisitiu”.

Mentre la pensió mitjana estatal es va situar en 872,48 euros al mes, els nostres majors, estan percebent en les seues diferents modalitats (Orfandat, Incapacitat Permanent, Viduïtat, Jubilació…) 803,46 euros, és a dir, 69 euros menys en relació amb la pensió mitjana estatal.

CCOO PV critica que en l’actual context de crisi econòmica i amb els baixos nivells salarials de la majoria de les pensions, se seguisquen reivindicant com a reeixides la sèrie de decisions imposades pel Govern com el copagament farmacèutic, i les retallades generalitzades en els serveis municipals.

El secretari general de la Federació de Pensionistes i Jubilats de Comissions Obreres del País Valencià alerta que “la consolidació d’una política econòmica i laboral sustentada en la desprotecció i la pèrdua de drets ha suposat un preocupant minvament dels recursos bàsics per als pensionistes més vulnerables, que a més estan sent el suport econòmic de milers de llars”.

Comparteix

Icona de pantalla completa