Diari La Veu del País Valencià
El deute de la Generalitat, en el punt de mira de la Comissió Europea

La Comissió Europea segueix la seva investigació sobre el deute de la Generalitat Valenciana per determinar si el Govern va comunicar dades errònies del dèficit. L’objectiu de la Comissió és conèixer si hi va haver una “notificació errònia deliberada o si hi ha hagut una negligència greu” en la comunicació de les dades.

L’eurodiputat de Compromís, Jordi Sebastià, va assegurar que cal seguir aquest procés d’investigació “en haver-se detectat un dèficit superior al declarat en Sanitat i que correspon a despeses irregulars no pressupostades”.

Alhora, segons el diputat de Compromís, si aquest fet es confirmara justificaria “un deute la responsabilitat del qual és exclusiva dels seus governants i no de la seva ciutadania, ja que es va contreure de forma irregular: és un deute il·legítim”.

La Comissió Europea ja ha avançat que, en cas que s’haja produït una negligència, executarà les sancions que detallen el Parlament i el Consell Europeu. Els reglaments europeus especifiquen que “podrà decidir la imposició d’una multa a un Estat membre que intencionadament o per negligència greu tergiversi dades relatives al dèficit i al deute”.

Noticia publicada en Racó Català.

Comparteix

Icona de pantalla completa