Diari La Veu del País Valencià
Esplendor en les entrades de Moros i Cristians d’Ontinyent
RedactaVeu / Ontinyent

La capitania cristiana de la comparsa Arquers obria una intensa vesprada-nit festera amb un boato dedicat als ballesters de les tropes de Pere II ‘el Gran’, fill de Jaume I i rei de la Corona d’Aragó durant el segle XIII. Un dels punts àlgids de la capitania era una gran carrossa amb forma de drac acompanyada d’un espectacle de foc, just abans del pas del capità Rafa Cucart, que baixava a peu, precedit d’una galera de la flota de Pere el Gran.

El ballet sobre mites grecs de l’agricultura que precedia l’aparició de David Gil i Pablo Revert, banderer i ambaixador cristians, van ser altres dels moments que van causar admiració entre un públic el qual es trobava la consellera de Benestar Social, Asunción Sánchez-Zaplana, que es mostrava “encantada” de tornar per segon any consecutiu a unes festes “magnífiques i que porten molt de treball previ”.

Tampoc es perdia l’acte el secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, qui acudia per tercera volta consecutiva a les festes d’Ontinyent, de les que destacava “són un exemple de treball i dedicació”, mostrant-se “molt content de poder compartir amb l’Alcalde Jorge Rodríguez esta alegria i esta festa tan nostra que a Ontinyent es mostra en tota la seua dimensió”.

Altres de les personalitats presents a l’entrada, com el Diputat a Corts Generals Joan Baldoví; el sostdelegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Valderrama; el Síndic de Compromís a les Corts Valencianes, Enric Morera; o la diputada a Corts Pilar Sarrión (PSPV), que coincidien en destacar la “grandiositat i espectacularitat” de les festes d’Ontinyent.

L’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, mostrava la seua satisfacció “perquè Ontinyent estiga sent novament punt d’atracció per a milers de visitants de dins i fora de la comarca, per descomptat amb els actes festers que tenen com a cim aquesta fantàstica Entrada, però també amb la resta d’activitats impulsades per l’Ajuntament per complementar la programació festera, com el concert de Malú, les diverses actuacions que estan omplint totes les nits la Glorieta o el Mercat Medieval que s’inaugurarà aquest dissabte”.

Després de l’entrada cristiana arribava la desfilada de l’exèrcit moro, capitanejat pels Omeyas amb María Insa al front, amb un boato en què recreava la història de l’exili dels membres de la dinastia Omeia fins a Al-Andalus, on tornarien a regnar. La capitana adquiria el rol de Wallada, princesa i poetessa de la família Omeia, en una carrossa guardada per lleons, representatius d’Abd Al-Rahman, primer emir Omeia d’Al-Andalus.

Comparteix

Icona de pantalla completa