Diari La Veu del País Valencià
Ontinyent garanteix la transmissió de les ‘entrades’ a tot el PV

RedactaVeu / Ontinyent

El sobtat tancament de Canal 9-RTVV ha obligat l’Ajuntament d’Ontinyent a fer enguany un “esforç econòmic extraordinari” per tal que les entrades de Moros i Cristians no deixen de ser vistes al llarg i ample del territori valencià.

Així, com va avançar l’alcalde d’Ontinyent i regidor de Festes, Jorge Rodríguez, “s’ha estat negociant amb distintes televisions d’àmbit comarcal, provincial i autonòmic per tal d’aconseguir la major cobertura possible de l’acte central de les festes de moros i cristians d’Ontinyent”. Al mateix temps també s’ha fet un“esforç important” per tal que la festa “tinga el ressò que es mereix” als principals mitjans digitals i escrits de la País Valencià.

La campanya per a la promoció i difusió de les festes de moros i cristians d’Ontinyent té un pressupost global de 25.600 euros, dels quals el 50% es cobriran gràcies a una ajuda de l’Agència Valenciana de Turisme, que enguany ha obert una línia de subvencions per a l’impuls de la imatge de les destinacions turístiques del País Valencià, a la qual es va adherir Ontinyent.

“Hem fent un gran esforç econòmic i de coordinació per tal que la cobertura televisiva i mediàtica de les festes de moros i cristians d’Ontinyent es puga veure afectada pel desafortunat tancament de Canal 9-RTVV”, ha explicat Jorge Rodríguez, alcalde d’Ontinyent i regidor de Festes, que ha destacat el suport econòmic de l’Agència Valenciana de Turisme, que ha ajudat a fer front a una despesa que no estava prevista, ha recordat l’Alcalde d’Ontiyent.

En aquest apartat de promoció de les festes de moros i cristians, cal destacar l’acord que el Govern ha volgut mantenir amb MK Localia TV per transmetre en directe, a banda de les entrades de moros i cristians, els principals actes de les festes, com ara l’Esmorzar de la Llàgrima, el Pregó, la Missa Major, l’Alardo, l’Entrada Infantil i les Ambaixades, i així s’aconsegueix una cobertura completa dels actes festius més importants amb María José Tornero i l’assessorament de l’expert Rafa Gandia.

L’acord amb el Grup TADI comprèn la transmissió en directe i de manera ininterrompuda de l’entrada cristiana i mora a través de distints canals de televisió comarcal o supracomarcal que cobreixen fins a 12 demarcacions de la totalitat de les comarques del País Valencià, de Vinaròs a Oriola.

El senyal, produït per TV Comarcal, serà retransmesa per televisions com ara Ribera Televisió, Televisió d’Alcoi, Tele Safor, Tele 7 Valencia o els canals propis de Benidorm, Alacant, Villena, Elx, Sagunt, Castelló o Sogorb-Vall d’Uixó

Al mateix temps, i per tal de garantir una major cobertura en el àrea metropolitana de València, s’han contractat els serveis de les televisions Levante TV i Mediterràneo TV. En el cas de Levante TV, la transmissió serà precedida del programa La Mar Salà, dirigit per Ximo Rovira, mentre que en el cas de Mediterráneo TV comptarà amb Julio Tormo.

Comparteix

Icona de pantalla completa