Diari La Veu del País Valencià
Prop de 2.800.000 vehicles en l’Operació Especial 15 d’agost

RedactaVeu / València

Trànsit calcula que hi haurà uns 2.790.000 moviments de vehicles en les carreteres de les comarques del País Valencià des de les 15.00 hores d’aquest dijous i fins a les 24.00 hores del diumenge, 17 d’agost, en el transcurs de l’Operació Especial 15 d’Agost, segons fonts del Centre de Gestió de Trànsit de València.

D’aquesta xifra, corresponen a les comarques Centrals 1.240.000, 1.100.000 a les del Sud i 450.000 a les del Nord. Els dies i hores de major intensitat de circulació seran el dijous de 16.00 a 21.00 hores; el divendres, de 08.00 a 14.00 i el diumenge de 16.00 a 21.00 hores.

En les comarques Centrals les carreteres i trams considerats “conflictius” són en l’A-3 dels punts quilomètrics 300 al 295, en l’entrada de Requena; del 352 al 345 en el tram de Quart de Poblet; l’AP-7 en els peatges de Silla, Favareta, Xeresa i Sagunt; el 339, en l’enllaç entre l’A-7 i l’A-3; la N-332, entre els punts quilomètrics 221,7 al 213,5, en els extrems de la variant de Gandia i les travessies de Bellreguard i Oliva, en l’accés a Tavernes de la Valldigna i platges i en la rotonda d’accés a Cullera i platges; i la CV-500, en el tram entre la fi de l’autovia i la Rotonda del Sidi en l’eixida i entre la rotonda del Perellonet i la del Saler en les tornades.

Pel que fa a les comarques del Sud, els trams “conflictius” estan en l’A-70 en els accessos i eixides de la circumval•lació d’Alacant; en la N-332 en la travessia d’Altea i en els accessos al Altet-Santa Pola i platges i Torrevella i platges.

Per la seua banda, a les comarques del Nord, en la N-340, en tot el seu recorregut, fonamentalment les travessies de Benicarló i Vinarós i el tram Castelló-Orpesa.

Per a afavorir la fluïdesa i la seguretat de la circulació, Trànsit utilitzarà “al màxim” els recursos humans disponibles. En aquest sentit, agents de l’Agrupació de la Guàrdia Civil, Personal Funcionari del Centre de Gestió de Trànsit, Patrulla d’Helicòpters i personal encarregat del manteniment d’equips i de la instal•lació de mesures en carretera prestaran especial atenció a les incidències.

A més, Trànsit comptarà amb la col•laboració de Policies Locals per als accessos a les grans poblacions i travessies on tinguen atribuïda i exercisquen la vigilància i paralitzarà totes les obres que afecten la circulació des de les 13.00 hores del dijous i fins a les 24.00 hores del diumenge.

D’altra banda, el transport de mercaderies perilloses estarà restringit en les carreteres del País Valencià des de les 13.00 hores del dijous i fins a les 24.00 hores del diumenge durant el tram diürn; hi haurà restriccions a la circulació de vehicles que necessiten autorització especial des de les 13.00 hores del dijous al dissabte a les 2.00 i des d’aquest mateix a les 13.00 i fins a les 02.00 hores del dilluns, mentre que les grues no podran circular durant el dia el dijous (des de les 13.00 hores), el divendres i el diumenge.

En el cas de la N-340, hi ha restricció amb caràcter temporal de prohibició a la circulació de vehicles de mercaderies de més de 7.500 quilos tots els dies en el tram entre Nules i Orpesa.

Trànsit ordenarà la circulació des del dijous i fins al diumenge en la CV-500 (rotondes d’entrada i eixida), l’A-3 i l’A-7 en l’enllaç d’ambdues autovies (excepte el dissabte) per a facilitar la incorporació del trànsit procedent de la A-3, en sentit Alacant, i en l’A-3 amb l’ordenació sentit València i l’anul•lació dels carrils via lenta i esquerre. També s’ordenarà en la CV-401, amb el tancament de moviments d’accés a la CV-500.

Itineraris alternatius

La DGT ha establert una sèrie d’itineraris alternatius per a evitar problemes de circulació. Per a la N-340 recomana utilitzar l’AP-7 de peatge igual que per a la N-332. Per a Gandia, recomana l’A-35, deixar-la en el quilòmetre 42 i enllaçar amb la CV-40 i connectar amb la CV-60.

Entre València i Alacant, recorda que després de la posada en servei de la variant del Barranc de la Batalla, ha quedat completada l’Autovia del Mediterrani A-7, entre València i Alacant per l’interior. D’aquesta manera, el nou itinerari València-Alcoi-Alacant s’estableix per les autovies A-7 i A-35 abandonant aquesta última en l’eixida del punt 42, per a enllaçar amb la CV-40 i seguir per la A-7 fins a Alcoi i Alacant.

Per a València-Múrcia, s’aconsella València-la Font de la Figuera fins a l’Autovia d’Alacant A-31 (Talaia-Alacant), abandonant aquesta última per a enllaçar amb l’Autovia del Camí de Castella i connectar amb l’Autovia del Mediterrani A-7 abans d’arribar a Elx.

Així mateix, Trànsit explica que pot evitar-se la N-344 i realitzar l’itinerari complet per autovia seguint per l’Autovia A-35 (Almansa-Xàtiva) fins a enllaçar amb l’Autovia d’Alacant A-31 (Talaia-Alacant), perquè “encara que allarga l’itinerari uns quilòmetres, pot compensar en seguretat i temps”.

D’altra banda, per a Alacant Nord, es recomana l’Autovia de Castalla CV-80, per als desplaçaments des de la A-31 cap a Sant Vicent, Universitat, el Campello, Benidorm, Altea, València, AP-7 (nord); per a Alacant Sud, l’Autovia del Mediterrani A-7 (tram Alacant-Múrcia), per als desplaçaments des de la A-31 cap a Elx, Oriola, Torrevella, Múrcia, Cartagena, A-7, AP-7 (sud); per a la travessia d’Alacant, l’AP-7 igual que per a Alacant-Múrcia.

Comparteix

Icona de pantalla completa