Diari La Veu del País Valencià
Manuel Toharia: ‘El fracking no és un procés desitjable’

RedactaVeu / EP / Santander / València

El director científic de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, Manuel Toharia, ha afirmat que el fracking “no és un procés desitjable”, perquè “significa fer un pas més” cap al manteniment de la senda dels combustibles fòssils, que és el que, al seu judici, “cal anar substituint a poc a poc, -no tant pel CO2 sinó per la contaminació que produeix- per altres fonts d’energia, essencialment renovables”.

Així s’ha pronunciat Toharia sobre la conveniència d’aquesta tècnica extractiva a Cantàbria, amb motiu de la conferència que oferirà aquest dimecres, a les 20.00 hores, en el Torco (Suances), dins de la programació dels Cursos d’Estiu de la Universitat de Cantàbria (UC), que amb aquesta ponència fa una pausa fins al mes de setembre.

Per a Toharia, reconegut divulgador científic, fer estudis previs del fracking “no contamina, clar”, però com eixos estudis demostren, tan bon punt hi ha possibilitats d’explotació, “açò mourà moltíssims diners; i suposarà una injecció econòmica considerable per a l’Estat, via impostos”. “Mala cosa, perquè poderoso caballero és don dinero”, ha postil•lat.

En aquest sentit, ha reconegut que en moltes zones d’EUA el gas de fracking “està sent poc menys que el mannà, i la riquesa que ha generat és immensa”, a més de fer els americans “totalment independents” des del punt de vista energètic, si bé “és tan contaminant com qualsevol altra tècnica relacionada amb l’extracció d’hidrocarburs”, ha precisat.

Comparteix

Icona de pantalla completa