Diari La Veu del País Valencià
Colp a l’explotació sexual a les comarques del Sud

Europa Press / Alacant

La investigació es va iniciar, segons un comunicat conjunt, arran d’una denúncia formulada per una dona romanesa, que exercia la prostitució en la carretera de la pedania de la Marina d’Elx, i que, segons va dir, va ser amenaçada per membres d’aquesta organització que pretenien cobrar uns diners en concepte de “comissió” a canvi que aquesta poguera exercir la prostitució en el que ells denominaven com “el seu territori” i a l’efecte de rebre protecció per part d’aquests homes.

A més, suposadament la van amenaçar amb matar-la si no complia amb les seues exigències. Amb l’inici de les investigacions, els agents van aconseguir establir el domicili i alliberar quatre dones de nacionalitat búlgara, que residien al costat dels detinguts i que eren obligades a exercir la prostitució. Els detinguts les havien portat des del seu país d’origen i s’aprofitaven econòmicament de la seua prostitució.

Segons els agents, era “manifesta la falta de condicions d’higiene” en les quals treballaven “quasi inhumanes, al costat de la carretera durant tot el dia, davall el sol o la pluja, realitzant tot tipus de serveis sexuals a canvi de baix preu”.

Material confiscat al registre

Els detinguts presumptament controlaven les quatre dones en els voltants de la carretera i s’encarregaven de traslladar-les fins als llocs on exercien la prostitució, i també realitzaven cobraments a altres dones, que sense pertànyer de forma directa a l’organització, pagaven una “comissió” a canvi de poder exercir.

Registre domiciliari

En el registre practicat, els agents van confiscar 900 euros en bitllets, 10 telèfons mòbils, una navalla de grans dimensions, diverses targetes SIM, diversos rebuts de transferències bancàries, gran quantitat de preservatius, diversos útils per a exercir la prostitució i dos vehicles d’alta gamma.

La investigació ha sigut realitzada per la Brigada Local d’Estrangeria i Fronteres de la Comissaria del Cos Nacional de Policia d’Elx, en col·laboració amb el Grup de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Crevillent. Els detinguts, una vegada escoltats en declaració en dependències policials, han sigut posats a la disposició de la justícia.

Comparteix

Icona de pantalla completa