Diari La Veu del País Valencià
Rescatats altres 232 immigrants en lanxes de joguet en aigües de l’Estret

RedactaVeu / EP / Tarifa / Melilla

Salvament Marítim ha rescatat, en les primeres hores d’aquest dimarts, altres 232 immigrants subsaharians a bord de 23 llanxes inflables de platja en aigües de l’Estret que han sigut traslladats fins al port de Tarifa (Cadis), per a ser atesos per voluntaris de Creu Roja, mentre que a Melilla, uns 300 immigrants d’origen subsaharià han protagonitzat un nou intent d’entrada massiva a Melilla.

Segons han informat a Europa Press fonts d’aquest servei dependent del Ministeri de Foment, les 23 embarcacions interceptades són llanxes de joguet en les quals viatgen grups d’unes deu persones. Entre els 232 immigrants hi havia 193 homes, 31 dones i huit menors.

En les tasques de rescat i trasllat al port de Tarifa han participat tres embarcacions de Salvament Marítim: la Salvamar Gadir, la Salvamar Alkaid i la Salvamer Dubhe, al costat d’una llanxa de Creu Roja, la LS Hermes.

També intervenen en l’operació l’helicòpter de Salvament Helimer 318 i l’embarcació Guardamar Caliope, així com diversos efectius de la Guàrdia Civil, que segueixen en la zona davant la previsió que puguen albirar-se noves embarcacions.

Aquestes intercepcions succeeixen hores després que aquest dilluns es rescataren un total de 299 immigrants en aigües de l’Estret a bord d’un total de 31 embarcacions inflables en la jornada de major entrada en el que va d’any.

A les costes del País Valencià han arribat en les últimes setmanes un total de quatre pasteres amb 30 immigrants.

Intent d’entrada massiva a Melilla

Per altra banda, uns 300 immigrants d’origen subsaharià han protagonitzat aquest dimarts un nou intent d’entrada massiva a Melilla, la qual cosa haurien aconseguit almenys una vintena.

Foto: Reuters

Comparteix

Icona de pantalla completa