Diari La Veu del País Valencià
Una tasca humanitària imprescindible

Europa Press / Alacant

Les costes del sud del País Valencià han rebut en menys d’una setmana quatre pasteres amb 30 immigrants a bord, la qual cosa eleva, segons Creu Roja, fins a les 277 el nombre de persones arribades i ateses per l’entitat al llarg des de 2007 en la província.

La primera embarcació va arribar en 2007 i després d’uns anys sense quasi presència de pasteres, la setmana passada en va arribar al Port d’Alacant una nova després de ser albirada per un vaixell de pesca a 25 milles de la localitat de Santa Pola, mentre que altres tres ho van fer a Torrevella i al Pilar de la Foradada, divendres passat de matinada. En total, 30 persones de les quals 8 eren menors.

Des de llavors fins a hui, Creu Roja ha desplegat als seus Equips de Resposta Immediata en Emergències (ERIE) d’Atenció a Immigrants en Costes en 24 operatius en diferents punts de la costa llevantina, en els quals ha prestat assistència a 277 persones.

La labor de Creu Roja en aquests operatius consisteix a proporcionar atenció sanitària –a través de primers auxilis i trasllat a centres hospitalaris en aquells casos en els quals es precise–, i, d’altra banda, oferir una assistència humanitària consistent en la provisió de roba, alimentació, beguda i materials d’higiene.

Al costat d’aquest suport sociosanitari és important la labor realitzada pels voluntaris traductors de llengua àrab i francès que fan possible la comunicació amb els immigrants i “que aporten proximitat i empatia, facilitant d’eixa forma la seua atenció”.

Comparteix

Icona de pantalla completa