Diari La Veu del País Valencià
Arriben 2 pasteres amb 9 immigrants a Pilar de la Foradada i Torrevella

RedactaVeu / EP / Alacant

Dues pasteres amb 9 immigrants a bord han arribat aquest dissabte a les costes del Pilar de la Foradada i Torrevella (Baix Segura), segons han informat a Europa Press fonts de la Guàrdia Civil, Salvament Marítim i Creu Roja.

Els immigrants arribats a les costes alacantines aquest dissabte a bord de dues pasteres són nou, tots ells en bon estat de salut, i dels quals dos d’ells asseguren ser menors i tenir 17 i 15 anys, segons ha informat en un comunicat Cruz Roja, entitat humanitària que ha prestat l’assistència a aquestes persones en la caserna de la Guàrdia Civil de Torrevella.

Aquestes persones han arribat durant la matinada a les costes del Pilar de la Foradada i Torrevella a bord de dues embarcacions. Encara que la seua procedència és desconeguda, tres han informat ser de Palestina, cinc del Marroc –entre ells els dos menors– i un d’Algèria.

Una embarcació de trànsit va ser qui va albirar les dues pasteres en les proximitats de la costa i va donar avís al telèfon d’emergències 112. Les dues embarcacions ja han arribat a terra, on els immigrants seran traslladats a la caserna de la Guàrdia Civil de Torrevella.

Fins al lloc s’ha traslladat personal de Creu Roja Alacant -quatre sanitaris, un cap d’equip i un traductor- per a prestar-los assistència mèdica.

Es tracta de la segona ocasió en aquesta setmana en què han arribat pasteres a les costes del sud del País Valencià, la primera vegada en el que va d’any.

En la matinada del passat dimecres un total d’onze persones van ser rescatades a bord d’una pastera a 25 milles de la costa de Santa Pola.

En aquest cas, l’avís el va donar una embarcació pesquera sobre les 23.00 hores del dimarts. Els ocupants, que també van assegurar haver salpat des d’Algèria, eren dos menors i nou adults.

Comparteix

Icona de pantalla completa