Diari La Veu del País Valencià
Més impagaments de la Generalitat que ara ha d’assumir Castelló
RedactaVeu / Castelló de la Plana

La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha recordat hui que “el cost total del Palau ha acabat ascendint a més de 9 milions d’euros, dels quals, més de 2 milions els ha hagut d’avançar l’Ajuntament de Castelló mitjançant un crèdit. És a dir, que la ciutadania de Castelló ha hagut d’endeutar-se com a conseqüència dels impagaments de la Conselleria”.

Ali Brancal ha comentat que “segons l’informe dels tècnics, no s’ha cobrat cap quantitat per part de la Conselleria per financiar el Palau de la Festa. Així, tot i haver-se consignat en els pressupostos de la Generalitat Valenciana 45.000 euros el 2012, 22.000 el 2013 i 20.000 el 2014, a hores d’ara no s’ha abonat cap quantitat. De fet, encara hi ha 2.157.000 euros que encara no els ha reconegut com a responsabilitat seua. A l’octubre de 2013 va aplegar una notificació recordant que la Generalitat té la potestat de reprogramar unilateralment el nombre i l’import de les anualitat en què es distribueixen les subvencions. I així estem encara”.

Ali Brancal. Foto: La Veu

Ali Brancal ha afegit que “el límit en càrrec a promoció cultural estava en 14.500.000 euros i ara sols seran 2.011.000. Estem segurs que açò encara retardarà més el possible i hipotètic pagament de Conselleria. Volem recordar que els diners avançats per l’Ajuntament fan que aquest s’endeute innecesàriament en assumir despeses d’altres institucions”.

Comparteix

Icona de pantalla completa