Diari La Veu del País Valencià
Compromís exigeix la retirada de les antenes del castell de Santa Bàrbara
RedactaVeu / Alacant

Ignasi Bellido ha indicat que “eixes antenes estan instal·lades de manera impròpia en el que és un monument històric i artístic del nostre municipi i que suposa, a més, la icona simbòlica i patrimonial més destacada d’Alacant”.

En este sentit, el secretari local ha anunciat que “a través del diputat en el Congrés, Joan Baldoví, anem a registrar una bateria de preguntes en les quals instem el Govern a buscar de manera immediata una reubicació a estes antenes, ja que afecten greument l’impacte visual i paisatgístic del castell, una reivindicació que ha estat expressada per gran part de la societat civil alacantina”.

“A més a més, volem saber si l’Ajuntament d’Alacant ha realitzat alguna petició al respecte al Govern central o si pel contrari, i una vegada més, s’ha desentès de tot allò que està relacionat amb la protecció i projecció del patrimoni alacantí”, ha afegit.

Ignasi Bellido ha indicat també que “a la nostra petició afegim la demanda que es col·loquen també en el mascle del castell les banderes de la ciutat d’Alacant i la del País Valencià, com marca la Llei valenciana de Símbols”.

Al mateix temps, ha afirmat que “aprofitem per a sumar-nos a les denúncies veïnals de l’estat de perillositat de la pinada del Benacantil a causa de la sequera que patim en els últims mesos, i les conseqüències que això pot tindre en la propagació d’algun incendi o l’existència de plagues que puguen acabar amb la pinada”.

“Per això ens sumem a la petició d’efectuar regs d’emergència per pal·liar esta situació, i aprofitat tal i com es proposa des de l’Associació de veïns del Pla les conduccions pròximes per a poder estabilitzar un sistema de regs programats al llarg de l’any que asseguren la correcta conservació i manteniment d’este entorn natural de gran valor”, ha destacat el secretari de Compromís.

Bellido ha assegurat que “per tot això, instem l’Ajuntament d’Alacant que actue sobre este element patrimonial central de la nostra ciutat, que millore el seu manteniment i també el del seu entorn natural i faça pressió davant el Govern central per a llevar al més prompte possible el parc d’antenes instal·lat en la fortalesa”.

Comparteix

Icona de pantalla completa