Diari La Veu del País Valencià
2,5 milions de desplaçaments en l’Operació Primer d’Agost

RedactaVeu / Europa Press / València

Les carreteres del País Valencià registraran 2.500.000 desplaçaments en la segona fase de l’Operació Especial 1r d’agost que, dins l’Operació Especial de Trànsit Estiu-2014, es desenvoluparà a partir de les 15.00 hores d’aquest dijous, fins a les 00.00 hores del diumenge 3 d’agost.

D’aquests moviments, 1.350.000 seran a la demarcació de València; 750.000 en les comarques del Sud del País Valencià, i 400.000 en les comarques del Nord. Les franges horàries de major intensitat de trànsit seran de 16.00 a 21.00 hores del dijous 31 i de 8.00 a 14.00 i de 16.00 a 21.00 del divendres 1 i del diumenge 3 d’agost.

En l’operació de trànsit participaran més de 2.000 agents de la Guàrdia Civil.

Agents de l’Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil, juntament amb personal funcionari del Centre de Gestió de Trànsit, patrulla d’Helicòpters i personal encarregat del manteniment d’equips i de la instal•lació de mesures en carretera “prestaran especial atenció a les incidències del trànsit perquè aquests desplaçaments es produïsquen amb la major fluïdesa i seguretat”. A aquests efectius se sumarà la col•laboració de les Policies Locals per als accessos a les grans poblacions i travessies on tinguen atribuïda la vigilància.

Les carreteres i trams més conflictius, en ser vies que porten a zones turístiques, són: en les comarques del Sud: AP-70 (accessos i eixides de la circumval•lació d’Alacant) i N-332 (travessia d’Altea i accessos a la població; accessos al Altet-Santa Pola i platges i accessos a Torrevella).

En la demarcació de València, són l’A-3 (trams Requena i Quart de Poblet); AP-7 (peatges de Silla, Favareta, Xeresa i Sagunt); enllaç de les autovies A-7/A-3; N-332 (extrems de la variant de Gandia, travessies de Bellreguard i Oliva, accessos a Tavernes de la Valldigna i platges i rotonda d’accés a Cullera i platges) i CV-500 (tram entre la fi de l’autovia i la rotonda del Sidi en l’eixida i entre la rotonda del Perellonet i la del Saler en les tornades).

Pel que fa les comarques del Nord del país: N-340 (entre Orpesa i el límit amb la demarcació de València i en les travessies de Benicarló i Vinaròs)

El delegat del Govern ha indicat que al llarg de l’any 2014, 66 persones han mort en les carreteres valencianes. L’últim d’aquests sinistres amb víctimes mortals es va produir ahir en la localitat valenciana de Xelva, en el qual van perdre la vida tres persones. També ha recordat el tràgic sinistre de Coix, en el qual van morir huit persones.

Revisar vehicles i descansar

Castellano ha animat la població a incrementar la prudència i atenció en carretera per a evitar els sinistres. Així, ha recordat la importància de “revisar el vehicle abans d’iniciar un llarg viatge i la necessitat de realitzar descansos cada dues hores per a evitar la fatiga i la son en la conducció”.

Així mateix, ha subratllat que “és fonamental el respecte a la velocitat establida i el manteniment de la distància de seguretat” i també la “no ingestió d’alcohol i drogues”, ha dit. En aquest punt, ha recordat que es realitzaran controls preventius per a evitar el consum d’aquestes substàncies. Igualment, ha emfatitzat que “el consum d’alcohol i drogues, així com l’excés de velocitat són les principals causes de sinistres en carreteres”.

A més, és obligatori l’ús del cinturó per part de tots els ocupants del vehicle i especialment els menors que han d’anar correctament subjectes amb els seus sistemes de retenció infantil.

Si la circulació es produeix per carreteres convencionals cal tenir en compte l’increment de bicicletes i vianants durant l’estiu, cal adaptar la conducció a les vies i cal parar esment a avançaments i a la velocitat.

El delegat ha recordat també als usuaris de bicicleta que, a més del casc, han de circular amb llums i peces reflectores a la nit i als vianants, que si caminen per vies fora de poblat, han de fer-ho per l’esquerra i proveïts de jupetins reflectors si és de nit o no hi ha bona visibilitat.

Castellano ha indicat que “l’important és arribar i no, arribar abans” i per açò ha sol•licitat tota la col•laboració ciutadana en el compliment dels consells i recomanacions de la Direcció general de trànsit perquè l’objectiu és “que no es perda una vida més en carretera”.

Comparteix

Icona de pantalla completa