La Universitat de València s'incorpora a la Xarxa d'Universitats Saludables

Aquesta iniciativa forma part del projecte Campus Sostenible
3 març 2013 01:00h
RedactaVeu / València
 
Tal com ha explicat la vicerectora de Sostenibilitat, Campus i Planificació, Clara Martínez, en els últims anys algunes universitats i les estructures de Salut Pública de les comunitats autònomes han treballat amb l'objectiu d'aconseguir universitats més saludables. Aquests projectes es troben en diferents graus de desenvolupament i compten amb el suport de la Xarxa Espanyola d'Universitats Saludables (REUS), recolzada pel Ministeri de Sanitat i Consum i per la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE).
 
La Xarxa Valenciana ara creada pretén potenciar la universitat com a entorn promotor de la salut de la comunitat universitària i de la societat en el seu conjunt; fomentar la recerca i la docència en Promoció de la Salut; afavorir l'intercanvi d'experiències en Promoció de la salut, i promoure i afavorir el treball conjunt entre els organismes de salut pública, les institucions comunitàries i les universitats.
 
En concret, la Xarxa incorporarà en els plans d'estudi universitaris de formació en promoció de la salut a nivell de grau i postgrau; investigarà en promoció de la salut, i planificarà serveis i activitats en els campus, dirigits a promocionar la salut de la comunitat universitària.
 
D'altra banda, el vicerector de Cultura i Igualtat, Antonio Ariño, ha explicat les noves normes de préstec a domicili per a totes les biblioteques. La introducció de noves eines informàtiques millora el sistema de reserva electrònica, també s'amplia l'assistència a persones amb diferents discapacitats, i s'introdueixen controls per a evitar l'ús de les targetes per part de persones que no són els titulars.
 
La nova normativa es pot consultar clicant ací.
 

 
next