Diari La Veu del País Valencià
França localitza l’avió de Swiftair estavellat a la regió de Gossi

ACN / Barcelona

França ha localitzat l’avió de Swiftair desaparegut dijous estavellat a la regió de Gossi, a Mali, prop de la frontera amb Burkina Faso. Així ho ha confirmat l’Elisi en un comunicat, on assegura que l’aparell s’ha pogut identificar “tot i el seu estat de desintegració”.

L’avió transportava 116 persones, entre elles 6 espanyols membres de la tripulació. La gran majoria de les víctimes, 51, eren de nacionalitat francesa. El ministre de Transport francès, Frédéric Cuvillier, ha assegurat en declaracions a la premsa que “es descarta trobar supervivents”. La causa més probable de l’accident, segons l’executiu francès, és el mal temps.

El comunicat de l’Elisi assegura que l’avió, que operava per Air Algérie la ruta entre la capital de Burkina Faso, Ouagadougou, i Alger, “ha estat localitzat aquesta nit a Mali, dins de la regió de Gossi, prop de la frontera amb Burkina Faso”. “L’aparell ha estat clarament identificat malgrat el seu estat desintegrat”, informa la presidència francesa.

França ha enviat a la zona un grup de militars per protegir el lloc de l’accident i “recollir els primers elements d’informació”. François Hollande, el president francès, ha volgut expressar “tota la seua solidaritat” amb els familiars i els amics de les 116 víctimes, entre elles dos ciutadans de Mallorca.

Comparteix

Icona de pantalla completa