Diari La Veu del País Valencià
Les Falles afectaran el trànsit de més de 500 carrers de València
ACN / València

A partir de dimecres de la setmana vinent es començaran a instal·lar les 240 carpes sol·licitades per les comissions falleres, una instal·lació que juntament amb els monuments de les 249 falles grans, suposen el tall al trànsit de més de 500 carrers de la ciutat. El consistori sosté que ha establert itineraris alternatius i que garanteix els possibles moviments de bombers, ambulàncies, repartiment de menjar o trasllats a centres, inclosos en els programes assistencials.

Durant el període de Falles, les urgències als hospitals de la ciutat seran reforçades, igual que el servei que oferirà el 112 entre els dies 15 i 19. Creu Roja disposarà de 10 ambulàncies, 7 bàsiques i 3 avançades, i també muntarà un hospital de campanya, així com dos postes a la plaça de l’Ajuntament i una altra més al Jardí del Túria. Seran 100 els voluntaris de Creu de Roja que prestaran servei a les Falles, mentre que el nombre d’agents de la Policia Local de servei durant els dies festius augmentarà fins els 1.000 efectius.

Per la seua banda, els Bombers de València ja han començat les tasques relacionades amb les Falles, amb la revisió d’un total de 28 façanes de la plaça de l’Ajuntament. Després han procedit a arreglar els desperfectes de 14 façanes per tal d’evitar la caiguda d’elements constructius que pogueren danyar els ciutadans.

Nit de la cremà

Per a preparar la Nit de la Cremà, a partir del 16 de març, 6 grups de Bombers inspeccionaran l’emplaçament d’un total de 229 falles, i en la nit de Sant Josep seran 345 els Bombers que participaran en la Cremà, encara que 73 d’ells estaran de guàrdia al Parc Central. També se sumaran 22 membres de Protecció Civil i 18 Bombers d’altres localitats. El nombre de vehicles serà de 110.

Comparteix

Icona de pantalla completa