Diari La Veu del País Valencià
Estabilitzat i sense flames l’incendi a la Vall d’Uixó després d’afectar 169 ha

ACN / Vall d’Uixó.

L’incendi que es va declarar diumenge a la Vall d’Uixó (Plana Baixa) ha quedat estabilitzat i sense flames, segons han informat aquest dilluns fonts del Centre de Coordinació d’Emergències valencià. Cinc brigades i cinc dotacions de bombers es troben refrescant el perímetre del foc, que ha afectat un total de 169 hectàrees de pins i matolls, segons les mateixes fonts.

La Generalitat ha afegit que la causa de l’incendi ha estat la caiguda d’un raig. La proximitat de les flames va obligar a desallotjar un centenar de persones de dues urbanitzacions del municipi.

El govern valencià informava aquest dilluns a primera hora que els mitjans aeris es reincorporaven mentre que els veïns desallotjats podien començar a tornar als seus habitatges. La Creu Roja començava aquest dilluns a desmuntar l’alberg que havia preparat al poliesportiu del municipi per acollir els veïns desallotjats. Les flames no han provocat cap dany personal i no han obligat a tallar cap carretera, segons fonts del CCE.

Durant la jornada d’aquest diumenge, 15 mitjans aeris, 10 brigades d’emergència, 8 dotacions de bombers del consorci de Castelló i quatre dotacions de bombers voluntaris així com policia autonòmica, local i Guàrdia Civil varen treballar en l’extinció. Al llarg de la nit han treballat quatre brigades d’emergència amb tres autobombes i tres dotacions del consorci de Bombers de Castelló.

La Generalitat manté per aquest dilluns el nivell 3 de preemergència per risc d’incendis forestals a la demarcació de Castelló, interior de València i nord de la demarcació d’ Alacant.

Comparteix

Icona de pantalla completa