Diari La Veu del País Valencià
El FIB comença a celebrar 20 anys de música ‘indie’
ACN / Benicàssim

Després de superar dificultats econòmiques en l’edició anterior, on es va anunciar concurs de creditors, i amb direcció renovada, el festival degà de la música ‘indie’ a l’Estat afronta la que serà la seua 20a edició amb expectatives reforçades. El britànic Melvin Benn ha pres el regne del FIB assumint la nova direcció després de l’ampliació de l’accionariat de la companyia Maraworld, amb les participacions majoritàries de les empreses MCD Productions i SJM Concerts.

El director de comunicació del festival, Ernesto González, ha celebrat que la situació econòmica estiga ben encarada i amb “una direcció molt entusiasta del FIB”. González ha remarcat que ja es comença a notar la mà del nou responsable, amb la recuperació de les activitats a la ciutat amb un cicle de concerts al llarg de la setmana prèvia al certamen i amb espectacles multidisciplinaris com dansa o teatre.

Sobre la programació, González ha explicat que amb motiu del 20è aniversari s’ha intentat programar grups que haguessin estat cap de cartell en alguna edició. Dels caps de cartell actuals, el director de comunicació ha posat especial èmfasi amb The Libertines, de qui ha dit que és “un luxe que ens podem permetre de tant en tant”. Així, ha remarcat que han tornat per una gira petita i que no se sap fins quan estaran en actiu.

La contundència sonora de la banda madrilenya El Pardo ha protagonitzat el primer concert del festival, poc després de l’obertura de portes. Tot seguit, ha estat un altre grup Estatal, Mucho, qui ha inaugurat l’escenari principal. La jornada ha tingut el seu primer plat fort amb l’actuació de James a l’escenari principal.

Una de les banderes senyeres de l’indie britànic als 90 ha servit per fer la primera picada d’ullet a la història del FIB. Els de Manchester ja varen ser cap de cartell l’any 2001 i ara han tornat al festival com una de les mirades enrere de l’organització en aquest 20è aniversari. Klaxons han pres el relleu amb música ballable i actual en el primer dels concerts multitudinaris d’aquesta edició a l’escenari principal. La banda ha presentat el seu tercer i recent àlbum ‘Love Frequency’.

En paral·lel, els sons envoltants i l’atmosfera creada pel grup GAF y la Estrella de la Muerte deixaven l’altre escenari del festival per a aquells que aposten per sonoritats diferents.

La nit s’ha obert pas a Benicàssim de nou als ritmes ballables de la britànica Ellie Goulding, impulsada a la fama per la BBC i que ha fet ballar el nombrós públic del Regne Unit present al festival, majoria al certamen des de fa anys. El raper Tinie Tempah i Chase and Status han posat punt final a una primera jornada de festival que reserva plats més contundents per a dies posteriors.

The Libertines, Kasabian, Lily Allen, Paul Weller, Cat Power, Paolo Nutini, M.I.A o Travis són alguns dels asos a la màniga del festival per captar més públic. S’esperen 30.000 persones diàries, lluny del record del certamen, xifrat en 200.000 persones (50.000 per dia) però suficient per fer encarar amb optimisme aquesta nova etapa després de les incerteses i rumors de suspensió.

Comparteix

Icona de pantalla completa