Diari La Veu del País Valencià
Castro rebutja tornar a imputar Grau per Nóos
Europa Press / Palma / València

El grup municipal socialista en el consistori valencià va presentar un recurs de reforma contra el sobreseïment de la imputació del vicealcalde de la ciutat i president de la Fundació Turisme València Convention Bureau (FTVCB), Alfonso Grau, en el marc del ‘cas Nóos’.

El PSPV va basar les seues al·legacions en què “la decisió que la FTVCB finançara el València Summit va ser exclusivament del senyor Grau, que simplement es va limitar a informar els patrons de la fundació d’una decisió que ell ja havia pres”. Així mateix, destacava que la conducta del vicealcalde “desprèn indicis de malversació de cabals públics”.

Tanmateix, el jutge José Castro ha rebutjat tornar a imputar Grau en una resolució en la qual, a més, ha acordat mantenir la imputació de l’expresident del Govern Jaume Matas, de l’exsoci d’Iñaki Urdangarin, Diego Torres, de la dona d’aquest, Ana María Tejeiro, i de l’exgerent de l’empresa pública Illesport Gonzalo Bernal, en considerar que sobre ells pesen suficients indicis de delicte perquè s’asseguen en el banc dels acusats.

D’aquesta manera, desestima els recursos de reforma interposats pels quatre encausats contra la interlocutòria per la qual Castro va posar fi a la instrucció del cas Nóos, i en el qual va decretar que continuara el procés penal contra ells –al costat d’altres dotze persones– de cara a ser jutjades per les presumptes irregularitats comeses entorn de l’activitat de l’Institut Nóos, liderat aleshores pel duc de Palma i el seu exsoci.

El magistrat dóna cinc dies als quatre imputats perquè recórreguen la seua resolució davant l’Audiència Provincial de Balears.

Comparteix

Icona de pantalla completa