Diari La Veu del País Valencià
Arranca el 128 Certamen Internacional de Bandes Ciutat de València
RedactaVeu / València

En aquesta edició del Certamen de València participaran més de 2.500 músics i es reuniran 27 bandes del continent europeu, 20 de les quals entren en concurs. D’aquestes últimes, 13 procedeixen del País Valencià i les altres 7 de Catalunya, Múrcia, Palma, dos de Portugal, una d’Alemanya i una d’Holanda.

La present edició segueix mantenint una dotació de 43.000 euros en premis i compta amb jurat format per especialistes, reconeguts compositors i directors del panorama musical nacional i internacional com Miquel Rodrigo, Oscar Colomina, Josep Roda, John Ginoccio i Choi Carl.

El Certamen compta amb quatre bandes convidades que actuen mentre delibera el jurat: Drumming, grup de percussió de Portugal; la Festival Brass Band, de Bèlgica; la Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals i, com és tradicional, la Banda Municipal de València, que tancarà el Certamen.

Les audicions del concurs seran a les 17.00 hores per a la Secció Tercera d’aquest dijous. La Secció Segona serà divendres que ve. En la Secció Primera, prevista per a dissabte que ve, hi haurà sessió doble, a les 11.00 hores i a les 17.00 hores. En la Secció d’Honor, el diumenge 20 de juliol, també hi haurà sessió doble, a les 12.00 hores i a les 17.30 hores.

Les obres obligades del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València 2014 són: per a la Secció Tercera Suite Festiva de Juan Bautista Meseguer; per a la Secció Segona, The dream of Willy Freeman de Francisco Andreu; per a la Secció Primera, la Suite nº 2 Andalusia de José Susi, i per a la Secció d’Honor, Fantasy Triptich de Dereck Bourgeois, totes elles, composicions originals per a banda de música.

Bandes participants

En la Secció Tercera participaran L’Harmonia Societat Musical d’Alacant, la Societat Musical L’Esperança de Sant Vicent del Raspeig, la Banda Simfònica de Alcobaça (Portugal), la Societat Musical i Instructiva Santa Cecília de Son Rapinya (Palma), la Unió Musical Beniarbeig i l’Associació Unió Musical Vila de Bullas.

En la Secció Segona figuren la Studenten Harmonie Orkest, de Twente (Holanda); el Centre Artístic Cultural Verge de la Pau, d’Agost; la Societat Artística Musical de Benifaió, la Banda Municipal de Música, d’Alcanar, la Banda Musical de Arouca (Portugal) i la Societat Musical Ayorense, d’Aiora.

En la Secció Primera seran la Societat Musical Santa Cecilia, de Requena; la Unió Artístico Musical, de Montroi; l’Associació Musical Canalense, de Canals; la Societat Musical La Nova, de Xàtiva i la Sinfonisches Blasorchester Süd-West, de Mainz (Alemanya).

En la Secció d’Honor participaran la Societat Musical L’Artística Manisense, la Societat Musical Lira Castellonera de Castelló de la Ribera i l’Ateneu Musical de Cullera.

Programa del Certamen.

Comparteix

Icona de pantalla completa