Diari La Veu del País Valencià
Els empleats públics del PV ixen al carrer per recuperar els drets perduts
RedactaVeu / València

València, Alacant i Castelló han sigut aquest dimarts els escenaris de les protestes dels empleats públics del País Valencià convocades amb l’objectiu de ‘recuperar tots els drets perduts’ amb les polítiques dels actuals governs autonòmic i estatal i demanar un gir de 190º en benefici de la millora dels serveis públics als ciutadans i ciutadanes.

El sindicat Intersindical Valenciana s’ha sumat a la convocatòria feta per algunes organitzacions sindicals en considerar que “cal la màxima unitat sindical i social” per aconseguir les reivindicacions de les empleades i empleats públics i del conjunt de la ciutadania.

Per al Sindicat, calen altres polítiques en les administracions i serveis públics, que “servisquen a la majoria de la població i que garantisquen la prestació d’uns serveis públics universals, gratuïts i de qualitat i que acaben amb els processos de privatització”.

També demanen “altres polítiques de personal que suposen la recuperació de tots els drets perduts des de 2010, la “valoració de la seua tasca” i que impulsen millores en les condicions laborals, socials i econòmiques del personal que hi treballa.

En aquest sentit, des de la Intersindical Valenciana es critica la privatització i externalització de serveis públics com ara en: RENFE i ADIF, sanitat, la dependència, justícia, educació, així com la “massiva destrucció d’ocupació” que “ha deixat sense treball a desenes de milers de persones” i trencat les expectatives de centenars de milers “que pretenien entrar a les Administracions Públiques”.

També carrega contra els recents acords de 23 d’octubre, de recuperació dels 14 i 44 dies de la paga extraordinària i altres, que segons Intersinsical Valenciana són “acords parcials i insuficients per pal•liar totes les agressions que han patit les treballadores i treballadors del sector públic”.

Finalment, s’aposta per una mobilització continuada, massiva, des de baix, des dels centres de treball, participativa i contundent que siga capaç de trencar aquesta dinàmica imposada pel Govern espanyol i valencià en contra de les empleades i empleats públics i el sector públic i que supose un pas endavant cap a un canvi de les polítiques envers els serveis públics.

Participants en la protesta celebrada a Castelló.

Comparteix

Icona de pantalla completa