Concentracions aquest dimarts 'per la recuperació de tots els drets retallats'

Intersindical Valenciana participarà en les concentracions convocades per a dimarts, 15 de juliol, a les 11.00 hores, davant de la Delegació del Govern a València i les Sotsdelegacions del Govern a Alacant i Castelló
14 juliol 2014 01:00h

RedactaVeu / València

Intersindical Valenciana considera “necessària” la mobilització del personal de les Administracions Públiques i del conjunt de la ciutadania “per frenar les retallades que porten endavant els governs valencià i Estatal”, segons assegura en un comunicat fet públic aquest dilluns.

Segons el sindicat, aquestes retallades “han afectat molt negativament les condicions laborals del personal que hi treballa i la prestació dels serveis públics”.

Per a Intersindical Valenciana, aquestes retallades, “totalment injustificades”, pretenen “reduir l’ocupació dels serveis públics, continuar amb la política d'externalització, mercantilització i privatització; reduir les prestacions socials públiques i universals al conjunt de la ciutadania; precaritzar les administracions públiques i reduir els drets i empitjorar els condicions laborals del personal”.

Per aquestes raons, el sindicat “exigeix un canvi de polítiques en tot el que afecta als serveis públics”, que són drets universals per al conjunt de la ciutadania i, també, “aposta per la recuperació de tots els drets perduts pel personal que treballa en les diferents empreses, institucions i administracions públiques”.

En eixe sentit, des del sindicat es considera que acords com el signat el 23 d’octubre de 2013, o l’acord dels 15 o 44 dies meritats de la paga extraordinària o d'alliberats sindicals “no són el que necessita ni el personal de les Administracions Públiques ni la ciutadania”.
 

Finalment, el sindicat considera que “s’ha d’avançar en el procés d’unitat sindical sobre la base d’unes reivindicacions clares i consensuades”, amb la voluntat real de “plantar cara als governs” que estan fent “unes polítiques contràries als interessos generals i impulsant processos de negociació reals, transparents, des de baix, amb la participació directa del personal que hi treballa”.
 

A més, assegura que “cal una negociació sobre els assumptes que preocupen realment el personal del sector públic i la ciutadania”.

Les propostes que planteja el sindicat són: pels serveis públics de qualitat, gestionats per l’Administració i al servei de la ciutadania; per la recuperació de les retallades en serveis socials, sanitat, justícia i ensenyament; per la recuperació de l’ocupació pública i l’estabilitat del personal al servei de les Administracions Públiques, i per la recuperació total de les retallades salarials i de condicions de treball: no a les dàdives de Montoro.next