Diari La Veu del País Valencià
‘Implantar la LOMQE és una irresponsabilitat’
RedactaVeu / València
Des de la Confederació d’AMPAs Gonzalo Anaya valoren que la implantació de la LOMQE al País Valencià s’està realitzant sense la seriositat, la planificació i, sobretot, la temporalització que un nou marc legal educatiu requereix. Els representants de les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes consideren que un canvi del sistema educatiu com el que ha proposat el PP amb la LOMQE no es pot fer en dos mesos, perquè açò ens avança uns resultats gens positius de la implantació de la nova llei. “És irresponsable i denota poca seriositat el fet de proposar un canvi de model educatiu sense consens i, en dos mesos d’estiu, en els quals, a més, dimiteix la cúpula de la Conselleria d’Educació”, qualifica Loli Tirado, presidenta de la Confederació Gonzalo Anaya.
Després de tancar un curs dramàtic marcat per les retallades i l’eliminació d’aules, ens trobem en un context de retard en la regulació de la Primària i de l’FP Básica, a la qual es sumen ara les dimissions de la cúpula de la Conselleria d’Educació. “L’Administració Educativa suspèn en planificació i seriositat a l’hora d’implantar la seua llei en dos mesos i no té cap opció de recuperar en setembre”, destaca Tirado.
Proves extraordinàries
Des de la Confederació Gonzalo Anaya consideren que s’està exigint un gran esforç a tota la comunitat educativa amb l’avançament dels exàmens de setembre a juliol, i priven així l’alumnat de més temps per a l’estudi durant les vacances i, el més preocupant, sense saber si l’experiment donarà bons resultats.

Comparteix

Icona de pantalla completa