La Justícia investigarà els contractes del Consell amb Over

EU entregarà al jutge de Palma documentació d’este nou escàndol
3 gener 2013 01:00h
EFE / País Valencià
 
El portaveu adjunt d'Esquerra Unida a les Corts Valencianes, Ignacio Blanco, ha afirmat hui que el 15 de gener entregarà al jutge del cas Palma Arena nova documentació de contractes entre la Generalitat i l'empresa Over Màrqueting, implicada en un suposat cas de finançament il·legal del PP balear.
 
Blanco ha explicat que l'objectiu de la seua visita a Palma de Mallorca és aportar al jutge documents que no va poder acompanyar a la denúncia que va presentar al novembre pel fet que el Consell no se'ls havia facilitat.
 
El diputat, qui segons ha dit ha tingut coneixement de què el jutge ha incorporat la seua denúncia al sumari, ha indicat que farà arribar al magistrat l'expedient de la Conselleria de Governació sobre la campanya publicitària per promoure el vot en les eleccions autonòmiques de 2003, que es va adjudicar a Over Màrqueting per prop de 700.000 euros, dels quals més de 450.000 estan "sense justificar".
 
També farà entrega d'una relació de contractes que apareixen en l'informe de la Sindicatura de Comptes, així com de l’"estratègia" del Govern valencià de "retardar" fins a març l'entrega de documentació referida a diversos contractes de l'empresa Over Màrqueting amb la Conselleria de Sanitat per a tres campanyes publicitàries.
 
Blanco també ha avançat que es reunirà amb Esquerra Unida de les Illes Balears amb la intenció de constituir una mesa de treball entre ambdós formacions per estudiar les ramificacions d’aquest cas en les dos comunitats autònomes. Segons ha dit, "com a mínim" hi ha huit contractes entre la Generalitat i Over Màrqueting, a més d'altres dos amb filials d'eixa empresa, si bé ha lamentat que no pot conéixer la "dimensió exacta" d'eixa relació, perquè el Consell no ha respost a les seues preguntes de quants contractes i per quins imports van firmar les Conselleries.
 
El diputat d’EU també ha destacat que la "major concentració" de contractes corresponen a la Conselleria de Sanitat entre els anys 2000 i 2002, quan era titular Serafín Castellano, actual conseller de Governació i Justícia i secretari general del PP al País Valencià.
 
Blanco ha recordat que va presentar la denúncia després que el propietari d'Over Màrqueting, Daniel Mercado, declarara davant del jutge José Castro, que es va beneficiar de concursos manegats en Balears, Madrid, País Valencià i Castella i Lleó.
 
Al seu parer, existeixen "suficients indicis" per obrir una investigació i practicar diligències sobre les adjudicacions de l'Executiu valencià a l'empresa acusada de finançar al PP balear.
 
next