Diari La Veu del País Valencià
La ‘mà dreta de Camps’ rep també crits de ‘corrupta’
ACN / Paterna

Romeral ha eixit de nou increpada per extreballadors de l’ens. Segons fonts pròximes a la declaració judicial, Núria Romeral ha negat cap responsabilitat en els contractes investigats i ha al·ludit a la seua funció de gestora de l’ens a nivell periodístic. 



A l’eixida dels jutjats, Enrique Lozano, l’advocat d’un dels imputats (l’altre exdirector de Ràdio 9 Lluís Motes) ha reiterat davant els mitjans el seu convenciment que en la causa que s’investiga no hi ha imputació possible de delicte. 



Lozano ha afegit que la denúncia és un “refregit” de la Sindicatura de comptes del qual no hi ha indicis penals i no es concreten “perquè no existeixen”. En la seua opinió, “s’intenta fer pagar un malestar polític i penal traient-lo de context i entrant-lo a un jutjat d’instrucció com si foren uns delictes comesos per qualsevol que haja tingut relació de direcció, sobretot periodística, amb l’ens públic”. 



Lozano ha criticat el que considera “un ús espuri de l’acció penal” i ha lamentat com “darrerament estem massa acostumats a aquestes causes que desprestigien altres reclamacions que sí que són legítimes”. 



Preguntada sobre aquesta qüestió, la vicepresidenta del comitè d’empresa de RTVV, Salut Alcover, ha remarcat que els treballadors no han interposat la denúncia sinó que ha estat un grup polític, Compromís, i que la protesta és pel tancament de l’ens. 



“Sembla que ara la pilota va entre el Palau de la Generalitat Valenciana i els directius de RTVV, el vicepresident va dir que RTVV era autònoma i que prenia decisions de forma autònoma mentre que els directius de RTVV diuen que era la Generalitat Valenciana qui governava”, ha dit Alcover. 



La representant dels treballadors ha dit que amb un deute de 1.300 MEUR i 1.600 treballadors al carrer “algú haurà de ser responsable d’aquesta situació, algú haurà de respondre políticament, penalment o civilment per una gestió nefasta que ha costat molts diners, molts llocs de treball i una gran responsabilitat davant la societat valenciana “.



Núria Romeral, “mà dreta de Francisco Camps”



Sobre l’exdirectora de Ràdio 9, Núria Romeral, la vicepresidenta de RTVV ha dit que és “pilar fonamental de l’estructura, no només de RTVV, sinó també de la Generalitat Valenciana”.



“Aquesta dona va ser la mà dreta de Camps en el moment en què Francisco Camps era el totpoderós president de la Generalitat, és molt sorprenent que vagen passant-se la pilota del que ha passat, però crec que Núria Romeral és una persona que ha censurat en RTVV i que ha controlat la política de la GV en els últims anys”, ha lamentat Alcover. Núria Romeral va ser secretària autonòmica de Comunicació del govern de Francisco Camps.

L’exvicepresidenta del comitè ha reiterat la demanda de responsabilitats i respostes als valencians i als treballadors “sobre el que ha passat ací per a aquest gran fracàs col·lectiu que és RTVV”.



La declaració judicial de Romeral és la tercera després que aquest dimarts declararen com a imputats l’exdirector de Ràdio 9, Lluís Motes i l’exdirector de Canal 9 Luis Redondo. Es troba també imputada l’exdirectora de Canal 9 i exconsellera Lola Johnson, així com l’exdirector general de RTVV José López Jaraba.

Comparteix

Icona de pantalla completa