Diari La Veu del País Valencià
Rebuig total del comité d’empresa de CACSA a la privatització
RedactaVeu / València

El comité d’empresa de la Ciutat de les Arts i les Ciències (CACSA) ha fet public aquest dimecres un comunicat en què mostra la seua oposició i “rebuig absolut” a la privatització de l’empresa pública, segons han informat fonts de la Central Indepedent i de Funcionaris (CSI·F).

Després de les últimes notícies del conseller d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, Màxim Buch, en les quals ha anunciat que el concurs d’externalització de CACSA eixirà abans de finals de juliol, el comitè d’empresa manifesta el seu “rebuig absolut al procés de privatització” d’aquesta empresa que pretén dur a terme el govern de la Generalitat Valenciana.

En la nota, el comité d’empresa anuncia que ha elaborat un pla de viabilitat per a CACSA, “on es deixa constància que es pot efectuar una gestió pública i eficaç”.

Aquest pla de viabilitat, juntament amb les signatures arreplegades pels treballadors donant suport a la no externalització, va ser lliurada a la Conselleria d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació.

“Serà precís cedir els beneficis a un tercer?”

Segons les mateixes fonts, “l’interès de les empreses privades és pels beneficis que genera el complex”, per la qual cosa es pregunta si “és necessari cedir-los a un tercer”.

En aquest sentit defensa que CACSA “l’han pagada i la seguiran pagant tots els valencians”, i que els beneficis de la gestió “no han d’anar a una empresa privada, han de ser per a la GVA” i, per tant, per al País Valencià.

A més, el comité d’empresa subratlla que CACSA és “una icona i un referent turístic per a tot l’Estat espanyol”, per la qual cosa “apostem per ser una empresa model en gestió pública, que aporte beneficis a la Societat i de la qual tots els valencians se senten orgullosos” ja que “és un signe més de la nostra identitat com a valencians”.

Per això, els treballadors de CACSA “han fet realitat aquest Projecte” i “aposten per una CACSA pública i per a tots els valencians”.

En el comunicat, el comité d’empresa agraeix la col•laboració del PSPV, EUPV i Compromís “que ens estan donant suport en aquest procés” i anuncia que “ens sumem a les declaracions abocades per ells”, al temps que “instarem una vegada més al fet que es paralitze el procés”.

Comparteix

Icona de pantalla completa