RedactaVeu / Donostia

L’orxata, elaborada de forma artesana amb xufa ecològica en conversió a l’agricultura ecològica i sucre de canya bio, es ven els divendres al supermercat ecològic ORGANIC 49 (carrer Urbieta 49) de la capital guipuscoana.

De moment, l’orxata se servirà per encàrrec, però els responsables de l’empresa ens informen que està tenint molt bona acollida entre els donostiarres i esperen que augmente la demanda.

Segons comenta Yolanda Morán, responsable de Món Orxata “Ens fa molta il·lusió que Donostia compte per primera vegada amb orxata fresca de la màxima qualitat. El consumidor basc no és un gran coneixedor de l’orxata, però valora la qualitat dels productes gastronòmics, i l’orxata de xufa de València és un producte nutritiu i saludable, amb una enorme tradició a les seues esquenes”

Prova d’aquest incipient interès en el producte és que el passat 29 de juny, el moviment Slow Food de Guipúscoa i la Confraria Basca de Gastronomia van convidar Món Orxata a fer una xarrada sobre xufa i orxata que va culminar amb un tast en què van participar tots els assistents.

Comparteix

Icona de pantalla completa