Diari La Veu del País Valencià
EUPV porta a la Fiscalia un presumpte delicte de Cotino en les residències

RedactaVeu / València.

Esquerra Unida ha sol·licitat aquest dilluns a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV) que investigue si el president de Les Corts, Juan Cotino, va cometre un delicte de tràfic d’influències quan va adjudicar, en la seua etapa de conseller de Benestar Social, places de residències per valor de 15 milions d’euros a les empreses Saba-Gerocentros, vinculades a la seua família.

Per a açò, la diputada d’EU, Esther López, ha lliurat a Fiscalia tots els expedients de les adjudicacions d’aquestes places residencials al maig 2009 que es van realitzar quan Cotino estava al capdavant de Benestar Social si bé la publicació d’aquestes resolucions va ser ja en la seua etapa de conseller de Medi ambient i que vincula a les escoltes publicades en la peça del Pla Rabassa dins del ‘cas Brugal’ que s’investiga al jutjat d’Oriola.

Així, ha facilitat també les transcripcions d’aquestes escoltes en les quals apareixen converses entre el nebot del president de les Corts, Juan Cotino, l’empresari Enrique Ortiz i el conseller delegat de Centres Residencials Saba, Arturo Alario, en les quals “es parla que pel que sembla Cotino té intenció d’omplir-los les residències”.

De la mateixa manera, adjunta altres escoltes al març de 2009 de les quals es desprenia la possibilitat que conseller “canviara la normativa” perquè augmentara la concertació al cent per cent de les places residencials de les quals “ja tenien el 40 per cent els centres residencials vinculades a la família Cotino”.

Per açò, López ha explicat, en declaracions als mitjans, que EU ha lliurat a Fiscalia “tots els expedients, transcripcions i escoltes i altres documentació que pot servir-li a dirimir si pot haver-hi un possible cas de tràfic d’influències per part de Cotino i altres membres de l’Administració”. López ha aclarit que la conselleria de Benestar Social els ha donat “absolutament tota la documentació” que li van sol·licitar. “Què es desprèn d’açò ? traguen la conclusió que vulgueu”, ha assenyalat als periodistes.

Sobre aquest tema, ha assenyalat que Fiscalia ha d’investigar aquestes adjudicacions de forma independent perquè “transcendeixen al Pla Rabassa” ja que pot haver-hi un possible delicte de tràfic d’influències. En qualsevol cas, ha assenyalat que “imputen o no a Cotino la falta de moralitat i d’ètica és manifesta i per tant hauria de dimitir ja”, ha recalcat López, qui ha insistit que no obstant açò des d’EU “volem arribar al final per veure si realment es va produir un delicte en l’adjudicació de les residències”.

A més, ha assenyalat que aquestes adjudicacions es van produir en “un procediment negociat sense publicitat”, que “en va tornar a produir al 2013 sent Asunción Sánchez Zaplana consellera, augmentant la quantitat a 22 milions i també en la seua gran majoria Saba o Gerocentros”.

Comparteix

Icona de pantalla completa