Diari La Veu del País Valencià
El PSPV demana transparència en la privatització de la Ciutat de les Arts i les Ciències
RedactaVeu / València

La diputada socialista i portaveu de Grans Esdeveniments en les Corts, Eva Martínez, ha exigit a Fabra que el procés de licitació per a la privatització del complex de la Ciutat de les Arts i les Ciències (CACSA) “estiga avalat per informes de l’advocacia de la Generalitat”.

D’aquesta manera, ha demanat “màxima transparència, publicitat i compliment de la legalitat en l’elaboració del plec de condicions”, per açò ha insistit que tot el procés estiga avalat pels informes de l’advocacia de la Generalitat “i no pels d’una consultora privada”, fent al•lusió a altres antecedents.

Matínez s’ha referit a la resposta que el conseller d’Economia, Màxim Buch, li ha fet arribar i en la qual es nega a lliurar-li l’informe elaborat per la Consultora Deloitte sobre l’assessorament per a l’elaboració del plec de condicions administratives i tècniques d’aquest procés de privatització.

Imatge de la resposta del conseller Buch sobre CACSA.

Per aquesta raó, Eva Martínez ha remarcat que “ens trobem, de nou, que la Generalitat, aquesta vegada a través de l’empresa pública CACSA, contracta amb consultores i despatxos d’advocats externs l’assessorament de la privatització, que perfectament podria ser elaborat pels excel•lents funcionaris que formen part de l’advocacia de la Generalitat”.

A més, ha subratllat que el Consell de Fabra “nega de nou l’accés a aquests informes, amb l’excusa que ‘poden conculcar els principis de publicitat, transparència i igualtat de tracte entre els candidats’”.

“Continua l’opacitat”

Per a la diputada, “tots els candidats a l’adjudicació tenen aquests drets, segons Buch, però nosaltres no podem accedir a tota la informació fins que els plecs no es publiquen, la qual cosa suposa que continua el règim d’opacitat que ha aplicat el Consell en els últims anys”.

En aquest sentit, ha assenyalat que “els socialistes desconeixem per què el conseller ha prescindit dels serveis de l’advocacia de la Generalitat per contractar amb Deloitte, els informes de la qual ens neguen, potser perquè no contemplen la possibilitat que CACSA es gestione de forma eficaç i eficient des del públic, la qual cosa no li convé al Consell”.

Davant aquesta situació, Eva Martínez ha demanat a Fabra “que no aprove la privatització sense informes favorables de l’advocacia de la Generalitat com ja va fer amb Valmor” i ha recordat que “va comprar una empresa privada en ruïnes sense informes jurídics ni econòmics d’aquest organisme”.

Finalment, ha posat l’accent que la “urgència” de Fabra i del conseller Buch a aprovar el plec de condicions abans del mes d’agost “no pot perjudicar, una vegada més, a tots els valencians, que amb aquesta privatització es faran càrrec del deute de CACSA, la qual cosa suposa que seguirem pagant mentre els beneficis se’ls portarà una empresa privada”.

Comparteix

Icona de pantalla completa