Diari La Veu del País Valencià
El Consell ‘cobreix’ les retallades en extinció d’incendis amb voluntariat

RedactaVeu / València.

El portaveu adjunt d’EUPV en les Corts, Lluís Torró, ha demanat explicacions al conseller de Governació, Luís Santamaria, sobre l’obertura per part de la Diputació de Castelló d’aquest parc de bombers voluntaris a Atzeneta del Maestrat. “No és comprensible que la Conselleria pose tantíssimes traves a l’actuació dels voluntaris en l’extinció d’incendis i ara permeta la formació de parcs de bombers voluntaris. Si s’impedeix l’actuació de grups de voluntaris amb equips i preparació en la lluita contra els incendis, per què ara s’enceten aquest tipus d’iniciatives?”, es pregunta Torró.

El parlamentari d’esquerres qualifica “d’incongruència majúscula l’actuació de la Conselleria. Sembla evident que l’excusa per no deixar participar als voluntaris és això, una excusa. No es pot deixar participar a voluntaris espontanis o amb poca preparació, però sí a grups de protecció civil i d’agrupacions civils contra incendis que compten amb anys d’experiència, formació i equipament suficient”, destaca.

D’altra banda, Esquerra Unida assenyala que aquesta iniciativa “demostra la manca de mitjans professionals públics davant les retallades; d’una banda, de les Unitats de Brigades Forestals des de 2011, que sols s’han corregit enguany parcialment, i d’altra, dels mateixos cossos de bombers que depenen de les administracions locals, els quals estan afectats per una gran quantitat de problemes entre els que destaca la no creació d’un cos únic i l’envelliment de les plantilles”.

Torró subratlla que s’està creant “un desequilibri cada vegada major entre els efectius preparats per atacar el foc i els treballadors més majors que es dediquen a “segones activitats”. És un insult que no es renoven les plantilles mentre que les administracions responsables es dediquen a implantar cossos de bombers voluntaris davant els nassos de la Conselleria de Governació”.

Comparteix

Icona de pantalla completa