Diari La Veu del País Valencià
El PP deixa sense sanció els membres que van posar amb símbols feixistes

Antonio Maestre / La Marea

L’any passat es van publicar multitud de fotos de diversos membres de Noves Generacions (NNGG) posant amb símbols nazis i franquistes. L’acusació des de diversos fronts de la connivència del Partit Popular amb el règim genocida de Franco i el nazisme es va tornar insostenible, i llavors, el PP i els seus joves van anunciar que s’obriria un expedient informatiu a tots els membres que van posar amb eixos símbols d’odi.

Un any després, l’expedient s’ha tancat sense cap tipus de represàlia per als membres de NNGG i en la majoria dels casos no solament mantenen la seua militància, sinó que continuen ocupant els seus càrrecs públics i cobrant diners de l’erari públic. En cap cas hi ha hagut sanció.

Des del PP i NNGG s’han negat a facilitar la resolució de l’expedient perquè argumenten que és un document privat de caràcter intern i que no estan obligats a facilitar-lo als mitjans de comunicació, però asseguren que l’expedient es va tancar fa temps.

Dani Terrades, és secretari general de NNGG de Gandia, el mateix càrrec que ostentava quan es va publicar la foto en la qual apareixia alçant el braç. En l’actualitat, treballa en l’Ajuntament de Gandia amb el tinent alcalde, Victor Soler. Dani Terrades assegura desconèixer en què va quedar l’expedient però confirma que segueix sent membre de NNGG i que el treball que realitza en l’ajuntament ho fa a través d’una empresa externa per a l’àrea de joventut. Empresa de la qual s’ha negat a donar el nom. Terrades afirma que la fotografia es va fer en to de burla, i no per a exaltar el nazisme.

Dani Terrades, secretari general de NNGG de Gandia

Carmen Melissa Ferrer va posar davant d’una bandera franquista quan era regidora del PP de Canals en l’àrea de Joventut i Sanitat. En l’actualitat, després de tancar-se l’expedient disciplinari de NNGG, segueix sent edil sense que haja patit sanció alguna.

Carmen Melissa Ferrer, regidora del PP Canals

Jorge Roca i Xesco Sáez són dos membres de NNGG de Xátiva, tots dos van aparèixer mostrant banderes nazis i realitzant la salutació romana. Des de l’Ajuntament de Xátiva i el PP de la ciutat s’han negat a donar cap tipus d’informació sobre la situació actual d’aquests dos membres en la localitat valenciana.

Jesús Parra García, que va posar fent la salutació feixista en el Valle de los Caídos, manté el seu lloc i continua sent diputat de Turisme en la diputació de Guadalajara i regidor del PP en Atienza. No va ser un dels formats expedient al no formar part de NNGG. El PP no ha sancionat de cap manera el membre del seu partit i segueix ocupant els seus càrrecs públics un any després.

Llistat d’institucions o membres que no han volgut facilitar informació a la Marea.

Departament de Premsa del PP de València.

Departament de Premsa del PP Estatal.

Ajuntament de Canals

PP de Xàtiva

NNGG de Xàtiva

Beatriz Jurado Fernández de Córdoba, presidenta de NNGG i senadora del PP.

Aquesta informació ha sigut publicada en La Marea. Traducció: La Veu del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa