Diari La Veu del País Valencià
El PP evita condemnar l’agressió trànsfoba en la declaració institucional de les Corts

RedactaVeu / València

El grups parlamentaris de la cambra autonòmica han aprovat aquest migdia una declaració institucional amb motiu de la commemoració del Dia de l’Orgull LGBT i de condemna a totes les agressions LGTBfòbiques cap aquest col•lectiu.

Esquerra Unida ha lamentat l’actitud del PP, “qui ha utilitzat de nou l’absurd en no condemnar uns fets absolutament reprovables, l’agressió que va patir una dona transsexual el passat dissabte a València”.

La proposta de declaració d’EUPV era sobre aquest fet particular, mencionant-lo concretament i condemnant-lo, fins al general.

No obstant això, “el PP no ha volgut de cap de les maneres que apareguera el cas de la dona transsexual, sols la condemna genèrica. I encara estem esperant una explicació raonable”, ha assenyalat la diputada autonòmica d’EUPV, Esther López Barceló.

Barceló ha indicat que la declaració institucional aprovada “és necessària, perquè cal que les Corts es pronuncien en aquest sentit, però no entenem què és el que molesta exactament al PP perquè no aparega un cas concret. Hauria d’explicar-ho”, destaca.

Comparteix

Icona de pantalla completa