Diari La Veu del País Valencià
L’excomptable de Nóos confessa tot el funcionament irregular d’Urdangarin
ACN / Barcelona

Tejeiro, imputat en la trama juntament amb un germà i una germana, ha pactat amb Anticorrupció l’autoinculpació i també ha incriminat els dos màxims dirigents del conglomerat Nóos.

Però n’ha exculpat la seua germana i esposa de Torres, Ana María Tejeiro, i la dona d’Urdangarin, la infanta Cristina. L’escrit de confessió, pactat amb el fiscal Pedro Horrach, ha estat lliurat aquest dijous al jutge José Castro, que instrueix el cas.

En el seu relat, Tejeiro admet que Nóos no funcionava com una entitat benèfica, com teòricament constava als seus estatuts, sinó que funcionava com una més de les empreses de Torres i Urdangarin.

En aquest sentit, corrobora pràcticament tot el relat del fiscal, que considera que les empreses van aconseguir gairebé 6 milions d’euros dels governs autonòmics balear i valencià per organitzar cinc grans esdeveniments i els van desviar mitjançant factures falses a paradisos fiscals i a Aizoon, l’empresa que Urdangarin compartia a mitges amb la seua esposa.

Reconeix també que van fer nombrosos contractes laborals ficticis per reduir artificialment els beneficis de les empreses, però alhora beneficiar-se d’incentius fiscals.



Tejeiro també admet que els preus dels esdeveniments estaven inflats i que hi van començar a treballar abans de ser adjudicats, perquè treballaven amb informació privilegiada.



Tejeiro està imputat dels delictes de prevaricació, malversació de fons públics, frau a l’administració, tràfic d’influències, frau fiscal, estafa i falsedat en document oficial i mercantil.

Comparteix

Icona de pantalla completa