Diari La Veu del País Valencià
Només un 20% dels valencians utilitza els serveis digitals de l’Ajuntament

VALÈNCIA. L’Ajuntament de València ha creat l’Oficina de Ciutat Intel·ligent amb la finalitat d’ajudar a modernitzar els serveis municipals en la seua transformació digital i resoldre així de “forma eficaç i eficient” les necessitat i desitjos de la ciutadania. Aquesta oficina, que s’emmarca dins del projecte de ‘Ciutat intel·ligent i sostenible’, servirà per a donar a conéixer a la ciutadania tots les ferramentes digitals i els diferents projectes municipals perquè se’n puga beneficiar.

“La intenció de l’Smart City és millorar la qualitat de vida i el benestar de la ciutadania, estalviar recursos i tindre la màxima informació sobre la realitat de la ciutat per a prendre les millors decisions en cada moment”, ha explicat el regidor delegat d’Administració Electrònica, Pere Fuset, qui ha presentat la nova pàgina web d’aquesta oficina, així com les xarxes socials que ajudaran a difondre tots els serveis municipals disponibles només amb un clic. I és que, fins ara, només un 20% de la ciutadania fa servir el serveis digitals que ofereix la ciutat.

Fuset, qui ha fet un recorregut per la pàgina web, ha destacat que València és pionera en els serveis d’Smart City, dels quals també es poden aprofitar les empreses privades per a millorar el seu treball. De fet, ha indicat que aquesta és “la primera plataforma espanyola per a la gestió integrada de la ciutat”. Una altra dada que ha assenyalat Fuset és que a la ciutat ja hi ha disponibles més de 750 indicadors per a mesurar i oferir dades d’interés.

Així mateix, el regidor ha anunciat que el govern municipal està a l’espera d’una subvenció de 5 milions d’euros a la qual s’han presentat i que s’afegirien als 6 milions que la ciutat va rebre de l’entitat estatal Red.es.

Entre els projectes plantejats per a aconseguir una ciutat més intel·ligent es troba la gestió intel·ligent de residus sòlids i neteja –que arribarà la pròxima primavera–, la gestió i control del soroll, la sensorització de places de mobilitat reduïda, els sensors mediambientals incorporats als autobusos de l’EMT –un projecte que Fuset ha indicat que es farà prompte–, una xarxa cívica local o millorar la connectivitat d’edificis intel·ligents per a, per exemple, poder reservar una instal·lació esportiva des de casa o tindre informació al moment d’algunes qüestions.

Comparteix

Icona de pantalla completa